Bestyrelse

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9918
  svend aage
  Medlem

  Jeg vil bare kort spørge, om man kan nedlægge sekretær i bestyrelsen,og lade det overgår til formanden eller næstformanden.Det står ikke noget om det i vores vedtægter.
  mvh. Svend Åge

  #10339
  omantho
  Medlem

  Hej Svend Aage!
  Jeg går ud fra, at du her tænker på feks. ref. af bestyrelsesmøderne m.m. og ikke ref. af en generalforsamling! som ofte vælges direkte på generalforsamlingen, hvis der er flertal for det!
  Normalt fremgår det af vedtægterne som std., at den valgte bestyrelse konstituerer sig selv. D.v.s. at den valgte bestyrelse, bortset fra formanden som er valgt direkte på generalforsamlingen, efterflg. ved det første bestyrelsesmøde, uddelegerer bestyrelsen så opgaverne, efter demokratiske principper.
  Er man ikke tilfreds med det, så må man selv stille op som kandidat til bestyrelsen ved næste valg, og på den måde få med indflydelse.
  Mvh
  Omantho

  #10353
  bfpg2000
  Medlem

  De poster / tillidshverv som en (andelsbolig- e.a.) vedtægt foreskiver, skal være i en forening, kan som udgangspunkt godt varetages af samme person, når det ikke direkte er bestemt, at det ikke kan ske.
  Dog er der visse undtagelser, der udspringer af hvad, man kalder for foreningsretlige grundprincipper – fx at (den person som varetager) revisor (opgaven) i en forening ikke samtidigt kan være kasser (eller administrator) eller i det hele taget medlem i bestyrelsen og kan heller ikke revidere forhold, hvor han har haft sådanne poster.
  Men fordi “tordenskjolds soldater” går igen – ser man i nogle foreninger stort på denne regel, mod at hvert enkelt medlem så har mulighed for selv at få fuld indsigt i alle foreningens forhold.
  mvh
  Per – bfpg2000

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt