Andelshaver efter boligbytte som lejer?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #21108

  Hej alle

  Jeg bor pt. til leje i en almen boligforening, men skal til at bytte med en lejer i en andelsboligforening. Dvs. boligbyttet foregår helt efter reglerne i lejeloven.

  Vi er midlertidig meget interesseret i at blive andelshavere i den bolig vi overtager, og kan da også forstå (sådan som vi hører det), at andelsboligforeningen gerne vil omdanne boligen fra lejemål til andelsbolig. Jeg har egentlig tænkt, at det er ret ukompliceret. Vi bytter og herefter stiller boligforeningen krav om at vi skal blive andelshavere, og det bliver vi så. Altså: der er ikke penge imellem mig og byttepartneren. Ergo –
  det er helt efter bogen. Jeg har også læst følgende i en vejledning på abf’s hjemmeside om bytteretten, som bekræfter mig i at det burde kunne lade sig gøre:
  “Selv om man bor til leje i en andelsboligforening, har man fortsat den bytteret, der følger af lejelovens regler. Andelsboligforeningen kan dog kræve, at den, der flytter ind i boligen, overtager boligen som andelshaver.”

  Især sidste del vedr. at boligforeningen kan kræve at man overtager som andelshaver er jeg nu blevet tvivl om. For så springes den interne venteliste vel egentlig over af nogle “udefra”, eller hvad? Jeg har været i mere dialog med vores byttepartner, og kan nu også forstå på hende at der vist er blevet lidt tvivl om, hvorvidt vi som kommende lejere kan blive andelshavere straks efter overtagelsen af lejemålet.

  Mit spørgsmål er derfor: Har jeg ret i min første antagelse, nemlig at lejere i andelsboligforeninger kan overgå til at blive andelshavere (uden om ventelisten), såfremt boligforeningen ønsker det, og hvis lejeren ikke modsætter sig det? Er der noget særligt vi skal være opmærksomme på? En konkret lovbestemmelse eller tidligere sag, der beskriver praksis og regler på området ville være skønt:)

  Jeg håber nogle af jer kan gøre mig klogere? 🙂

  Bedste hilsner
  Morten

  #21934
  Lars1975
  Deltager

  tak for de mange tips

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt