Andelsfinanscieret vaskekælder

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9927
  fifler
  Medlem

  Hvis en andelsforening har betalt for indretning af en vaskekælder, kan andelsforeningen så udelukke nogle andelshavere?
  Bestyrelsen foreslår, at man skal “melde sig ind” i vaskekælderen og betale et fast beløb om måneden. Jeg mener ikke, det kan være lovligt, det er en andelsboligforening og ikke et kollektiv !! Jeg mener, at der skal betales efter forbrug. Jeg bruger en vask og en tørring pr. måned, medens der er andre, der vasker hver dag. En enkelt beboer har præsteret at vaske 7 gange samme dag. Jeg er en enlig pensionist, så jeg har ikke råd til at betale for andres forbrug.
  Jeg mener, at jeg er meldt ind i vaskekælderen, da jeg har været med til at betale den.
  Hjælp !!!!
  Hilsen Fifler

  #10366
  omantho
  Medlem

  Hej fifler!
  Du skriver bl.a. “Hvis en andelsforening har betalt ………..” det er afgørende om de har eller ej, eller om det er finansieret separat! Det må du finde ud af! Hvis det er fælleskassen pengene kommer fra, så har alle jo lige ret til at bruge vaskekælderen, så kan der være en fornuft i, at tage et fast beløb for diverse vedligeholdelser.
  Jeg går da ud fra, at bestyrelsen har haft det på en form for høring, før oprettelse af en fælles vaskekælder.
  En andelsboligforening er tæt knyttet til et kollektiv, på mange måder, feks. diverse fællesarealer I alle betaler til m.m. Man har fællesudgifter i en andelsbolig som i et kollektiv, ud over den individuelle boligafgift (afhg. af den forholds værdiansættelse af andelsbeviset.)
  Få en snak med din bestyrelse, jeg tror der er noget du må have overset, eller bestyrelsen har fortiet, ubevist!
  Mvh
  omantho

  #10367
  fifler
  Medlem

  Andelsforeningen har betalt for vaskekælderen.
  Vi betaler hver især for forbrug af el og varme, så må man også kunne finde en fair måde at betale for brug af vaskekælderen på. Bestyrelsen vil foreslå, at det skal koste kr. 45,00 pr. måned at bruge vaskekælderen. Da vaskekælderen blev vedtaget, var betingelsen bl.a., at prisen for vask skulle kunne dække vedligeholdelse og evt. fornyelser. Der var ingen betingelser om at “man skulle melde sig ind”. Jeg føler mig snydt !! Hvis der skulle være nogen rimelighed i forslaget, så skulle man melde sig ind for kr. 90,00 pr. måned hvis man er to personer i lejligheden, eller omvendt kr. 22,50 for enlige beboere.
  Mvh
  Fifler

  #10368
  omantho
  Medlem

  Så er det jo vedtaget på forkerte oplysninger!ud fra det som du har beskrevet her. Går ud fra at der er dokumentation for vedtagelsen, i form af et skriftligt materiale, hvis det ikke stemmer som grundlag for vedtagelsen med virkelighedens fakta, så har Jeres bestyrelse et problem.
  Som i så mange andre uoverenstemmelser, skal en af parterne, have et bevis for sin opfattelse, og kan du bevise din, så søg juridisk bistand, og få din ret!
  Nærmere kan jeg ikke komme det på det grundlag du beskriver, og stopper hermed.
  Mvh
  omantho

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt