afskrivningerandelsboliglovenforbrugeraftalevedtægter

Love og formularer

På andelsportal.dk har vi samlet alle de love, formularer, afskrivningsdokumenter, regelsæt og vedtægter, som er relevante for andelsboligforeninger og andelshavere. Her kan du finde alt fra standardvedtægter til afskrivningsregler og lejekontrakter. Dokumenterne er til fri afbenyttelse.

Andelsboligloven

Andelsboligloven er den overordnede lov, som regulerer andelsboliger og andre bofællesskaber. Lovens officielle titel er “Bekendtgørelse af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber”. Loven blev senest ændret i 2013 og andelsboligloven anvendes på ejendomme med flere end 2 beboelseslejligheder og på boligfællesskaber, der forståes som andelsboligforeninger.

Gå til andelsboligloven i sin fulde længde

Afskrivninger

I mange andelsboligforeninger diskuteres afskrivninger flittigt. Ofte er det en kilde til forvirring og misforståelser, fordi afskrivninger af individuelle forbedringer i andelsboliger, på mange måder er komplekst. Få her en komplet oversigt over de forskellige afskrivningsregler i andelboliger

Se alle dokumenter om afskrivninger

Forbrugeraftale

Standardaftale til brug ved aftaler om håndværkerydelser. Aftalen gennemgår de punkter, som bør være afklaret, inden arbejdet sættes i gang.

Se forbrugeraftalen

Standardvedtægter for en andelsboligforening

Her kan du finde en standardversion af et sæt vedtægter for en andelsboligforening.

Læs alt om vedtægterne

Vedtægter nystiftet andelsboligforening

På denne side kan du se en standardversion af et sæt vedtægter for en nystiftet andelsboligforening. .

Læs mere om vedtægterne

Skema til gennemgang af andel

Dette dokument kan anvendes til gennemgang af en andelsbolig i forbindelse med salg og køb.

Hent skemaet

Tjekliste erhvervsleje

Hjælp til lejere og udlejere, der skal indgå en lejekontrakt
om erhvervslokaler.

Hent tjeklisten

Lejeloven

Loven gælder for leje – herunder fremleje – af hus eller husrum. Loven gælder, selv om lejen skal betales med andet end penge, herunder ved arbejde

Se lejeloven

Lejekontrakt til privat udlejning

Lejekontrakt til anvendelse i lejeaftaler om beboelseslejligheder,
herunder blandede lejemål, og værelser i private udlejningsejendomme.

Hent lejekontrakten
Om forfatteren: Maria Carlsen er kommunikationschef på andelsportal.dk og redaktør på Andelsbolig Nyt. Hun skriver løbende nyheder om andelsboligmarkedet, og om tiltag relevante for landets andelshavere og andelsboligforeninger. Maria Carlsen har en kandidat i kommunikation og medier og har de sidste otte år været andelshaver i en andelsboligforening.