Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Boligminister: Gevinst for andelsboliger at omdanne tagareal til boligareal

Der er nye boligarealer at finde, hvis man kigger op ad i de københavnske boligejendomme ifølge boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Og det gælder også for andelsboligerne, som kan få en økonomisk gevinst ved at omdanne tagarealerne til boliger.

Vi skal sørge for, at fortætningen bliver endnu stærkere. Det bliver ikke særligt godt udnyttet endnu.

Kaare Dybvad Bek (S)

Ordene kommer fra vores boligminister Kaare Dybvad Bek, som i et interview til Berlingske fortæller, at i stedet for at bygge nyt, så kan det godt betale sig at kigge på fortætning af boligmassen. Det betyder, at tørrelofter, tagarealer og ekstra etager på eksisterende ejendomme, kan blive til nye lejligheder.

Når tomme loftsarealer bliver til tagboliger

Andelsboliger kan få økonomisk gevinst

Det er de almene boligbyggerier, som i første omgang bliver set efter i sømmene for ekstra boligkvadratmeter, men boligministeren håber, at det private boligbyggeri vil følge trop.

Der er ikke rigtig et marked endnu. Men hvis vi lykkes med de almene boliger, kan det forhåbentlig smitte af på nogle af de private byggerier.

Kaare Dybvad Bek (S)

Siden 2003 har der nemlig kun været 2.500 nye boliger i det eksisterende private boligbyggeri. Der er derfor plads til forbedring ifølge Kaare Dybvad Bek, som også tænker på de mange andelsboligforeninger, der har guld på loftet:

Bor du i en andelsboligforening, vil der være en meget konkret gevinst forbundet med på den her måde at få ekstra lejligheder.

Kaare Dybvad Bek (S)

En tagbolig er uden tvivl den bedste placering i andelsboligforeningen, hvis man vel og mærke har benene til at komme derop. Der er masser af dagslys, ingen overbo og der vil være mindst forurening, da lejligheden ligger længst væk fra vejen. Og så kan andelsboligforeningen spare en hulens masse penge på varmeregningen, når først de gamle lofter er blevet bebolige og dermed isolerede.
Boligministeren lufter også tanker om, at de almene byggerier som vokser i højden med en ekstra etage, måske kan få en elevator tilbygget.

Frasalg af tørrelofterne i AB Ny Ungarnsgade

Børneboom skyld i nytænkning

Ifølge Berlingske står København over for et børneboom, og kommunens egne beregninger viser da også, at der i 2030 vil være godt 18.000 flere børn under 15 år end der er i dag. Og de små poder skal altså have tag over hovedet i den allerede eksisterende boligmasse. Ligesom deres forældre skal have råd til at kunne købe sig ind på boligmarkedet i København.
Boligministeren ser nemlig boligpolitik som tæt forbundet med socialpolitik. Og til foråret skal han i forhandling med partierne i Folketinget, hvor han spår, at der vil komme et pres på fortætning af den almene boligmasse, som forhåbentlig også vil smitte af på andelsboligmarkedet.

Er I også klar til at få taglejligheder på tørreloftet?

Læs om alle fordelene lige her

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarStine Larsen

Jeg er så heldig at bo i en stor andelsboligforening i Valby der tillader indragelse af tagareal til beboelse. Som normen mange steder er, købes det rå tagareal til en pris svarende til en lav procentsats af andelskronen – i vores tilfælde 40% hvilket endda er til den høje side sammenlignet med andre. Os med delvis beboelsesareal på loftet, har dog lige fået os en ubehagelig overraskelse i forbindelse med at der nu skulle sælges en andelsbolig med delvis areal på tagetagen. For vores bestyrelse og administrator stå helt fast på, at boligarealet på tagetagen, selv efter istandsættelsen, stadig skal sælges videre til de samme 40% af andelskronen selvom dette nu er godkendt boligareal. Vi med boligareal på tagetagen mener dog at det nu skal ligestilles med andet boligareal i foreningen og sælges til fuld andelskrone – hvilket også er normen i alle de boligforeninger med afsnit om tagetagen vi kan finde på nettet. Så kan I svare på om det er lovligt det de gør?
Det er ikke nedskrevet noget om dette i vores vedtægter, og vi er en stor gruppe der nu føler at vi står meget ringere end andre andelshavere i og med at vores andelskrone med stor sandsynlighed vil stige meget ved næste generalforsamling og vi derfor ikke vil få samme stigning på tilsvarende størrelse boligere.
Mvh. nogle desperat andelshaver.

Nynne Groth HallanderNynne Groth Hallander

Hej,
Tak for spørgsmålet. Desværre har vi ikke juridiske rådgivere siddende herinde, men sidder med journalistisk indhold. Jeg vil derfor anbefale, at inddrage en administrator eller juridisk rådgiver om, hvad den rettidige procedure er. Vi har også Jels Huse med som branchepartnere i renovering af tagarealer, dem kan I også prøve at kontakte: https://www.andelsportal.dk/branchepartner/
De bedste hilsner
/Nynne – Andelsportal.dk

Viser 0 af 2 kommentarer