Rentefald redder marked

Terrorkatastrofen den 11. september satte kun en midlertidig stopper for bolighandelen, og det er ifølge økonomer og mæglere de historisk lave renter, der er redningsplanken, skriver dagbladet Børsen onsdag.

– Ejendomspriserne stiger igen, og kurven ser ud til at fortsætte ind i årets sidste kvartal, siger informationschef i Nybolig, Jesper Elle, idet han dog henviser til, at situationen er meget usikker.

Også i mæglerkæden Home er det opfattelsen, at priserne vil fortsætte op:

– Priserne kan stige med med fire til fem pct. i årets sidste kvartal, og måske mere til næste år, hvis renten fortsætter med at falde, siger informationschef i Home, Preben Angelo.

Umiddelbart efter den 11. september skete der ellers et kraftigt fald i omsætningen på ejendomme på mellem 20 og 30 pct.

– Men omsætningen er atter oppe på fuldt niveau, oplyser Jesper Elle, der peger på det kraftige rentefald som årsag.

– En typisk boligkøber har hver dag skåret godt 40 kr. af den månedlige husleje som følge af de seneste ugers rentefald. Det er derfor fristende for nye boligejere at slå til nu, hvor boligydelsen er ekstra lav, til trods for, at de økonomiske fremtidsudsigter er usikre, siger Jesper Elle.

Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.