Kritik af boligpolitikken

Regeringens planer om fortsat at bygge støttede almennyttige udlejningsboliger møder hård kritik fra Ejendomsforeningen Danmark, der mener, at der slet ikke er behov for flere boliger. “Vi er nok det land i hele verden, der har flest boliger pr. indbygger. Jeg mener ikke, at der er behov for flere almennyttige boliger, men blot en bedre fordeling af dem og bedre vilkår for branchen,” siger Jens Erik Udsen, formand for Ejendomsforeningen Danmark.

VK-regeringen lægger nemlig op til radikale forandringer i det boligpolitiske landskab. Lejerne i det almennyttige byggeri skal have mulighed for at overtage deres bolig på ejer- eller andelsbasis, og der skal ny gang i byggeriet af private udlejningsboliger. Det første skridt i den kontroversielle plan var at nedlægge det 54 år gamle Boligministerium. Ministeriet har ikke tradition for at stå i spidsen, når det gælder fornyelse, og det bliver af mange borgerlige politikere betragtet som lidt af et ekspeditionskontor for den socialdemokratiske bolig- og lejerbevægelse. Fra den noget støvede tilværelse i Boligministeriet bliver boligpolitikken nu lagt over i den konservative leder Bendt Bendtsens nye ministerium. “Vi skal i gang med at bygge flere boliger, og så må vi se på pensionskassernes muligheder herfor,” siger han.

Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.