Fogh afviser Stavad-forslag

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er efter socialdemokratiets mening ikke parat til fuldt at leve op til løftet om skattestop fra regeringens første dag ved magten. Det kom frem i Folketingets spørgetid onsdag i en ophedet diskussion mellem statsministeren og den tidligere skatteminister Ole Stavad (S).

Ole Stavad hæftede sig ved, at regeringen ikke har tænkt sig at ændre ved stigninger i ejendomsværdiskatten på fem procent i 2002. Samtidig har Venstre defineret skattestoppet som øjeblikkeligt.

– Der er ingen problemer i teknisk at ændre i stigningen på ejendomsværdiskatten. Sandheden er jo, at regeringen ikke kan leve op til deres eget skattestop fra dag et. Statsministeren vil ikke undvære pengene, som stigningen giver, sagde Ole Stavad.

Det afviste statsminister Anders Fogh Rasmussen.

– Vi lever op til vores skattestop fra dag et. Men vi kan ikke tage ansvaret for den gamle regerings dispositioner. Vi kunne måske have undgået denne stigning, hvis valget var kommet i august. Men nu er den altså taget med i budgetterne for næste år, og det vil blive loftet, lød statsministerens argument.

Ole Stavad mener dog, at stigningen i ejendomsværdiskatten kan ændres helt frem til nytår.

Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.