Får gevinst på 210 mio. kr.

Realkredit Danmarks 35.000 flexlånere kan se frem til en økonomisk indsprøjtning på ca. 210 mio. kr., når de ved årsskiftet refinansierer deres rentetilpasningslån (FlexLån). Der har Realkredit Danmark beregnet i nyhedsbrevet RD BoligNyt.

Det er selvsagt udviklingen i renteniveauet siden nytår og til nu, der giver anledning til det glade budskab til lånerne. I 2001 har flexlånerne levet med en rente på deres lån på 5,61 pct., men holder det nuværende niveau, vil renten på boliglånet være reduceret til 4,00 pct. efter den forestående refinansiering.

Det betyder ifølge Realkredit Danmarks beregninger, at boligejeren med et rentetilpasningslån på 1 mio. kr. kan reducere sin nettoydelse med 6.300 kr. eller ca. 500 kr. om måneden.

Realkredit Danmark venter, at verdensøkonomien i de kommende 2-3 år vil ændre sig i mere positiv retning, og renterne ventes derfor at stige til et mere normalt niveau i omengen af 4,5-5,5 procent.

Dermed kan det ifølge Realkredit Danmark være en god ide at skifte låneprofil fra de 1-årige rentetilpasningslån til de 3-årige. Ekstraomkostningen i 2001 vil være på netto 600 kr. i alt i forhold til satsningen på det ét-årige rentetilpasningslån.

Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.