Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Døre

Mange andelsboligforeninger huser i ældre ejendomme, og det betyder, at mange døre trænger til en udskiftning. Men der er flere faktorer at tage i betragtning, når I som andelsboligforening skal udskifte ejendommens opgangsdøre. Læs mere her.

Døren er en velkommen hjem til foreningens beboere og lukker alle kærkomne ind i sikre, trygge rammer. I mange andelsboligforeninger er opgangsdørene, både til opgangen og bagtrappen, af ældre dato, og det betyder, at mange er af forringede stand. Enten binder dørene, er de utætte eller opfylder de ikke moderne krav.

Mange efterspørger døre, der lydisolerer, tætner og er klimatilpassede – og det er ikke mange af de gamle opgangsdøre i ældre foreninger, der kan opfylde de krav.

Det er ofte sikkerhed som er en motivator for at udskifte dørene i andelsboligforening. Andelshaverne vil nemlig gerne have en indbrudssikker dør, så de følger sig trygge i egen bolig. Der er dog også en række andre vigtige faktorer, der spiller ind. Lydisolering, tæthed og klima er nogle andre krav, der er vigtige i tiden. Det betyder også, at selvom foreningen ikke oplever, at den skriger efter nye døre, så kan der være fordele ved at udskifte dem alligevel

Allier jer med en ekspert, når lejlighedsdørene skal udskiftes

Der kan nemt opstå flere spørgsmål, når det kommer til udskiftningen af dørene i andelsboligforeningen. Så har I besluttet jer for, at dørene i foreningen skal udskiftes, er det en god ide, at I allierer jer med eksperter hvor I kan få grundig vejledning ift. behov, krav og prisklasse.

Låsesystem

I skal som andelsboligforening også forholde jer til det låsesystem, der skal sidde i foreningens nye døre. Der er nemlig stor forskel på låsesystemer. Det digitale låsesystem er let at installere og administrere – og billigt at vedligeholde.

Udover at være batterifrit kan både nøgler og låsecylindre genanvendes – det vil sige slettes og genaktiveres med ny identitet. Det betyder, at flytter der nye beboere ind, skal der ikke tænkes i bortkomne eller uautoriserede kopierede nøgler.

Få en dør der matcher foreningens dørdesign

Når det kommer til udseende, har foreningens beboere ofte forskellige holdninger. Derfor anbefales det, at I ser de forskellige muligheder i virkeligheden.

Nogle mener, at det er på tide med nye døre, mens andre elsker nostalgien i det æstetiske udtryk med de gamle døre. Her er det ingen sag, at få de nye døre til at ligne de smukke gamle døre, så de passer til ejendommen, hvis man ønsker dette.

Må jeg udskifte min egen dør ud til opgangen?

Når du bor i en andelsboligforening, gælder særlige regler, og det betyder også, at du ikke ‘bare’ kan udskifte din egen dør – bestyrelsen skal nemlig godkende dørtypen først. Det skyldes, at det er andelsboligforeningen, der står for vedligeholdelsen af alle facader udadtil i ejendommen, herunder vinduer og døre.

Så ønsker du at udskifte din for- eller bagdør, skal du huske at få en godkendelse fra bestyrelsen i hus først – og ofte ønsker foreninger ensartede døre. En ide er derfor, at du stiller et forslag på næste generalforsamling om en fælles udskiftning af samtlige opgangsdøre i andelsboligerne på andelsboligforeningens regning.

Når foreningens døre skal skiftes ud

Har I besluttet jer for, at foreningens døre skal udskiftes, kan i få firmaer ud og vejlede på bestyrelsesmøder og generalforsamlinger.

Selvom mange firmaer gerne komme ud og vejleder, anbefales det også at kunden kommer ud til dem og ser udvalget. Det er nemlig vigtigt, at kunden kommer og ser dørene i virkeligheden. Her kan de også høre alt om funktioner, låsesystemer, udseende m.m.

Firmaerne får ofte kontakt til foreninger gennem andelsportalen eller mund til mund anbefalinger. Ud fra nogle informationer vil der udarbejdes et tilbud og når tingene er snakket igennem, får kunden betænkningstid og kan så vende retur, om de går videre med det firma.

Hvor lang tid tager det at få nye døre?

Når man skal have udskiftet døre i andelsboligforeningen, handler det om at gøre det så smertefrit som muligt. Særlig når dørene til den enkelte andelsbolig skal udskiftes.

Det vil ofte fremgå af tilbuddet, hvor længe en udskiftning tager, og hvor lang leveringstiden er på dørene. Skal dørene i den enkelte andelsbolig udskiftes, tager det dog ikke mere end få timer at sætte en dør op i den enkelte lejlighed. Den gamle dør og karm fjernes helt og der etableres nyt – både hvad angår karm, dørtrin, håndtag, dør og lås.

Læs også

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *