Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Toilet-pulje på 50 millioner: Få tilskud til etablering af toilet og bad

Har du lagt en muggert – så gi’ børsten en dukkert. Snart kan det være slut med toiletcitater, der opfordrer naboen til at holde fællestoilettet på bagtrappen rent. Københavns Kommune åbner op for en ny pulje, hvor særligt dem uden bad og toilet bliver tilgodeset.

Der er gjort store tanker i Københavns Kommune for de etageejendomme, der mangler bad og toilet. Og andelsboligerne kan også få tilskud i den nye pulje på 50 millioner kroner.

Toilet-puljen

Københavns Kommune øremærker i perioden 2020-2022 50 millioner for at sætte fart under de 22.000 boliger, som i dag mangler enten bad eller toilet i lejligheden. Nørrebro, Østerbro, Amager og Indre By er blandt dem, som hyppigst må ud på bagtrappen for at lade vandet eller komme under bruseren.

Kommunen skriver på deres hjemmeside, at formålet med puljen er at gøre det så nemt som muligt for københavnerne at få tilskud til et nyt bad eller toilet. Tilskuddet bliver givet kontant, og du kan som andelshaver kun søge om tilskud til arbejde, der endnu ikke er igangsat. Og der kan ikke søges tilskud til en brusekabine.

Byfornyelsestilskud til renovering af foreningens ejendom

Opnå støtte på op til 75.000 kroner til nyt bad og toilet

Og som noget nyt kan puljen både blive søgt af enkeltpersoner, ejendomsejere i andelsbolig- og ejerforeninger og af privat udlejning. Ansøgningsfristen er 1. juni 2020, og du kan som ansøger maximalt opnå støtte på 1/3 del af udgiften til toilettet og badet – dog højest op til 75.000 kroner per bolig.

Det nye ansøgningsskema vil snart være på trapperne, og Københavns Kommune har på deres hjemmeside lavet en folder med idéer til, hvordan du som beboer i en lille lejlighed, bedst kan udnytte dine kvadratmeter til et nyt bad og toilet.

Kender du støjpuljen?

Bor du i en bolig i København, som er stærkt plaget af støj fra en vej? Så findes der også en støjpujle. Den kan søges af ejere af private udlejningsejendomme og bestyrelser i andelsbolig- og ejerforeninger. Næste ansøgningsrunde er 1. april 2020. Læs om støjpuljen her.

Gå sammen om jeres projekt i andelsforeningen

Mange andelsboligforeninger har tradition for fællesprojekter, og der er da heller ikke noget til hinder for, at I i foreningen går sammen om at få toilet og bad etableret og dermed laver én fælles ansøgning.

Andelsportal.dk er i skrivende stund ikke bekendt med lignende puljer i Aarhus eller i de andre større byer i Danmark. Men vi hører meget gerne fra dig, hvis du ved noget. Skriv en kommentar i feltet herunder.

Fakta om ”Toilet-puljen”

  • Søg samlet i foreningen eller som enkelt andelshaver
  • Du kan få tilskud til 1/3 af udgifterne, men maximalt op til 75.000 kroner
  • Ansøgningsfristen er 1. maj 2020
  • Støtten dækker håndværkerudgifter, teknisk rådgivning og øvrige omkostninger
  • Husk at søge om tilskud ingen projektet bliver igangsat

Odatering januar 2021 om toiletpuljen i Københavns Kommune

Det er vigtigt at være opmærksom på, at toiletpuljen fungerer som et lån til den enkelte andelshaver, hvor der tinglyses i andelsboligforeningens ejendom. Det er den enkelte andelshaver, der søger om tilskuddet, men da beløbet skal tinglyses i ejendommen skal en bestyrelse godkende dette. Inden en bestyrelse kan godkende dette skal de have en bemyndigelse fra en generalforsamling.

Støtten har betydning for foreningens andelskroneberegning, da et beløb svarende til støttens størelse skal fratrækkes, når foreningens formue opgøres.

Fraflytter en andelshaver boligen inden for 20 år skal et beløb svarende til støttens størelse opgøres. Det samme gælder hvis andelsboligforeningen opløses inden 20 år.

Har I allerede søgt om tilskud? Få 3 tilbud på jeres toiletprojekt her

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 kommentarer

AvatarWinnie Schougaard

Hej. Har lige hørt om denne mulighed. Min datter har lige overtaget en andelslejlighed med et “skabs”Wc. Hun vil naturligvis gerne ha et lille badeværelse men har ikke råd. Er der en ny søgemulighed? Er puljen brugt? Eller er der måske en restpulje hun kan søge ?
Mvh
Winnie

Hej Winnie
Tak for din kommentar. Fristen for ansøgning til puljen var i foråret – og vi har desværre ikke hørt mere om en ny pulje. Du kan altid prøve at kontakte kommunen direkte, men jeg tror desværre ikke, at der er flere pulje-penge at komme efter.
De bedste hilsner
/Nynne – Andelsportal.dk

Hej Anne
Jeg har desværre ikke hørt om en lignende pulje i Aarhus. Du kan dog med fordel kontakte Aarhus Kommune og høre om der er nogle lignede tilskud at ansøge om.
De bedste hilsner
/Nynne – Andelsportal.dk

Hej Ida
Ved du hvornår ansøgningsskemaet bliver tilgængeligt?
Vh. Amanda

Hej Amanda
Det nye ansøgningsskema vil snart være på trapperne, og Københavns Kommune har på deres hjemmeside lavet en folder med idéer til, hvordan du som beboer i en lille lejlighed, bedst kan udnytte dine kvadratmeter til et nyt bad og toilet. Så jeg vil anbefale, at du løbende tjekker denne hjemmeside: https://byfornyelsesportalen.kk.dk/artikel/ansoegning
God fredag.
/Nynne – Andelsportal.dk

Kan man som ene-andelshaver søge støtte til istandsættelse af ældre badeværelse? Der er ikke vådmembran i mit, så ret meget skal laves – så det vil være rigtig relevant for mig, såfremt det er muligt!

Hej Mathias,
Tak fordi du læser vores artikler og skriver ind til os. Ja du kan godt søge tilskud, som ene andelshaver. Jeg ville dog lige kigge i jeres vedtægter, for at være 100% sikker på, at kan lade sig gøre i jeres forening, og I ikke har en vedtægt, hvor du gør noget modstridende.
Med venlig hilsen
Ida – Andeslportal.dk

Viser 0 af 8 kommentarer