Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Operation X: Andelsboligforening blev svindlet

Så du også tv-programmet Operation X i mandags? Ellers læs med her. Programmet kunne nemlig afsløre, at direktøren i DKadministration, Dion Brockdorff, angiveligt har taget penge fra en række fynske andelsbolig- og ejerforeninger.

734.000 kroner. Dét beløb opdagede formanden for Andelsboligforeningen Rughøjen, Rasmus Dal, at der tilbage i november 2018 var blevet hævet på foreningens konto uden godkendelse. Det blev for den fynske andelsboligforening starten på en lang og sej kamp for retfærdighed. En kamp, som flere i bedste sendetid, kunne følge i programmet Operation X i går. Vi ser nærmere på sagen.

Formand: Jeg troede det var en spøg

Da formanden Rasmus Dal blev ringet op af en medarbejder fra foreningens administrationsselskab, troede han, at det var en spøg. Medarbejderen hos DKadministration kunne nemlig fortælle ham, at der var hævet 734.000 kroner fra kontoen i Andelsboligforeningen Rughøjen. En transaktion, som formanden ikke havde godkendt.

”Til at starte med tror jeg simpelthen, at det er en spøg. Jeg kan simpelthen ikke tro på det”, siger Rasmus Dal til TV2.

Pengene var angiveligt blevet overført af administrationsselskabets direktør – Dion Brockdorff. Og det skulle vise sig, at den fynske andelsboligforening ikke var den eneste, hvis penge ikke var i trygge hænder.

Flere fynske andelsboligforeninger, ejerforeninger og boligselskaber er til sammen blevet svindlet for flere millioner kroner af DKadministration. Direktøren i selskabet Dion Brockdorff er blevet anmeldt for, at tage penge fra deres konto via hans fuldmagt som administrator. Dion Brockdorffs private NemID er brugt til at overføre i alt 3,2 millioner kroner fra DKadministrations kunders konti.

Politiets rolle

Efter den foruroligende nyhed kontaktede formanden Rasmus Dal Fyns politi og fremsendte den nødvendige og ønskede dokumentation. Men da formanden få dage efter ringede til politiet var der intet ny. Efter et halvt år var Rasmus Dal så frustreret over de svar – eller mangel på samme – han fik af politiet, at han begyndte at optage samtalerne. Og politiets melding var klar:

Øøh ja, hvorfor har vi ikke sigtet ham? Jamen, det er fordi, vi ikke ved, hvor meget der er foregået. Fordi, man skal have det hele med, når man sigter. Men indtil videre afventer vi lige og ser, hvad der sker med kurator, siger politibetjenten.

Citat fra optagelsen, offentliggjort af TV2

En ansat anmeldte også selv direktøren

Formandens anmeldelse stod ikke alene, kunne Operation X konstatere, da de dykkede ned i sagen. Allerede midt i oktober – inden pengene blev trukket fra Andelsboligforeningen Rughøjens konto – blev Dion Brockdorff anmeldt til Fyns Politi af en ansat i selskabet.

Jeg ringer til politiet, og jeg får at vide, at det er rigtigt fint, at jeg ringer, men de vil ikke have mulighed for at gøre noget. Ressourcemæssigt har de ikke tid til at gøre noget før om et års tid,” siger Malene Berthelsen, der var den ansatte, som opdagede nogle uforklarlige overførsler til firmaets konto.

Malene Berthelsen, tidligere ansat i DKadministration


Lidt tid efter opdagede hun de mystiske overførsler fra Andelsboligforeningen Rughøjens konto, som hun også meldte til politiet. Det var også Malene Berthelsen, der tog fat i foreningens formand.

10 måneder senere var der stadig intet sket

10 måneder efter, at Rasmus Dal havde anmeldt Dion Brockdorff til politiet for at have overført 734.000 kroner fra Andelsboligforeningen Rughøjen, var Fyns politi stadig ikke begyndt at efterforske sagen. Til stor fortvivlelse for formanden.

Fyns politi fortæller dog tv-programmet Operation X, at efterforskningen er i gang nu.

Hvad siger den anmeldte Dion Brockdorff?

I Operation X forklarer direktøren Dion Brockdorff, at han ikke kan afvise at have taget pengene, men at han på den anden side heller ikke husker episoden. Han bekræfter dog, at transaktionerne er sket via hans NemID.

Fængselsstraf til ejendomsadministrator

DKadministration er nu gået konkurs

Dion Brockdorff har tidligere ejet andre administrationsselskaber, der er gået konkurs. Nu er DKadministration også gået konkurs. Det stopper dog ikke Dion Brockdorff fra ejendomsbranchen, da han fortsat er involveret i ejendomsselskaber under navnet Spacez.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentarer

AvatarJørgen Nielsen

Politiets manglende resurser.
Vi bor selv i en andelsforening, men dette drejer sig om hvad politiet bruger deres tid til.
Vi har en beboer i gaden som for 3 uger siden havde besøg af først en motorcykelbetjent
og derefter en vogn med 4 betjente.
Det drejede sig om forkert nummerplade på den pågældendes vogn.
De var her 5 mand i en time hvorefter de klippede pladerne.
Hvis det er det politiet bruger deres tid på kan jeg godt forstå der ikke er tid til de virkelige
problemer.
m.v.h.
Jørgen Nielsen

Viser 0 af 1 kommentarer