Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Fængselsstraf til ejendomsadministrator for bedrageri

Housing Groups direktør og administrator Anthony Ashton er blevet idømt 3,5 års fængsel for bedrageri. Sådan lyder dommen fra Københavns Byret, der dømmer administratoren skyldig i at have franarret andelsbolig- og ejerforeninger for over 12 millioner kroner. Vi ser nærmere på dommen.

På Andelsportal.dk har vi løbende fulgt sagen om administrationsselskabet Housing Group, hvis direktør blev sigtet for bedrageri tilbage i efteråret 2017. Nu er der faldet dom i sagen, og direktøren Anthony Ashton, er blevet idømt tre år og seks måneders fængsel for at have bedraget flere hundrede beboere i andelsbolig- og ejerforeninger i perioden 2015 til 2017. Samtidig er han blevet frakendt retten til at indgå i en bestyrelse eller et selskab og mister samtidig muligheden for at udøve selvstændig virksomhed i fem år. Anthony Ashton nægter sig fortsat skyldig i forholdene.

Misbrug af sin fuldmagt til boligforeningernes økonomi

Som ejendomsadministrator får man ofte fuldmagt til at overføre penge fra boligforeningens konto, så pengesagerne kan klares og regninger til el, varme eller istandsættelser kan betales. Desværre var det en ubehagelig overraskelse, der mødte beboere i andelsbolig- og ejerforeninger, som havde administrationsselskabet Housing Group, som administrator.

Ejendomsadministrator politianmeldes 


Administrationsselskabets direktør havde nemlig trukket penge fra boligforeningers klientkonti i smug og franarrede boligforeningerne for mere end 12 millioner kroner. Særligt boligforeninger i indre København og på Frederiksberg er blevet bedraget, hvor én forening blandt andet har mistet hele 2,9 millioner kroner. Svindlen blev opdaget tilbage i 2017, da flere foreninger blev opmærksomme på de manglende penge og politianmeldte administrationsselskabet, som også blev smidt ud af Ejendomsforeningen Danmark i samme ombæring.

Erstatningskrav rejst

Dommen faldt i Københavns Byret i starten af februar, og Anthony Ashton blev kendt skyldig i 84 ud af 110 forhold. Derudover kræver retten også erstatning til alle de foreninger, som ejendomsadministratoren har taget penge fra. Anthony Ashton nægter sig skyldig, og det forlyder, at han nu har anket sagen til Østre Landsret. Vi følger sagen løbende.
 
Billede af Københavns Byret kredit: Per Johansen

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *