Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Nyt udvalg skal undersøge regler på andelsboligmarkedet

Regeringen nedsætter nu udvalg, der skal kigge på reglerne for andelsboligmarkedet. Det sker efter længere tids udvikling på et andelsboligmarked præget af enorm efterspørgsel, som sætter gang i handler med penge under bordet.

Penge under bordet foregår stadigvæk

Frem til oktober 2017 skal nyt udvalg undersøge, hvordan man kan modernisere reglerne på andelsboligmarkedet – blandt andet ved at undersøge fordele og ulemper ved at lade de ca. 150.000 nuværende andelshavere omdanne deres andelslejlighed til ejerlejlighed; et forslag som fremsættes af Liberal Alliance i dag.

Mens Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) ikke vil afvise noget og nedsætter et boligudvalg for netop at se på mulighederne, går han og regeringen p.t. ikke ind for Liberal Alliances forslag.

Til DR fortæller han, at han ikke vil tillade en situation, hvor muligheden for at købe andelsbolig forsvinder for almindelige mennesker.

Opbakning til udvalgsarbejde

Ifølge DR ser Liberal Alliance positivt på, at emnet bliver belyst, og også Dansk Folkeparti er tilfredse med oprettelsen af et boligudvalg – ikke mindst for at komme de sorte penge til livs.

Socialdemokraternes boligordfører, Jan Johansen, hilser det også velkomment, så længe udvalget ikke kun handler om at finde en metode til at omdanne andelsboliger til ejerboliger og ødelægge den blandende befolkningssammensætning i specielt storbyerne. Det fortæller han til Andelsportal.dk.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 kommentarer

AvatarNiels hansen.

Bor i en andelsforening på Østerbro med 138 andele. Vi bruger venterlister, har aldrig hørt rygter om penge under bordet.
Det ville klæde LA at komme med konkrete eksempler på penge under bordet.

Louisa VintherLouisa Vinther

Hej Niels,
Her på Andelsportal.dk og i flere andre medier kan du opdatere dig om tendensen til penge under bordet ved andelshandler. Det er der nemlig flere og flere, der erfarer. Men det betyder selvfølgelig ikke, at alle oplever det – og det er jo godt.
/Louisa – Andelsportal.dk

AvatarTorben Pedersen

Obligatoriske ventelister i alle andelsforeninger vil løse det meste af problemet med penge under bordet. Man kunne f.eks. lade ventelisten indgå i andelsforeningens nøgletal.

Viser 0 af 3 kommentarer