Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Mød den nye boligminister: Valuarvurderingerne skal under kontrol

Foto: Claus Bech. Andelsboligforeningerne har fået en ny minister, og hans navn er Kaare Dybvad. Men hvad mener han om andelsboligområdet? Og hvad er hans syn på andelsboligens fremtid? Bliv klogere på boligministerens holdninger her.

Andelsportal.dk interviewede boligminister Kaare Dybvad tilbage i foråret 2019 – inden statsminister Mette Frederiksen (S) udpegede ham til det ærefulde erhverv. Dengang var han partiets boligordfører, men holdningerne til andelsboligområdet var klare. Andelsboligforeningerne skal have en sund økonomi, drives som de oprindeligt var tiltænkt og valuarvurderingerne skal ikke stige astronomisk.


Fakta om Boligministeren

Navn: Kaare Dybvad

Alder: 34 år

Hjemstavn: Holbæk

Uddannelse: Cand.scient. i geografi og geoinformatik

Har været i politik siden 2002

Andelsboligforeningerne skal være robuste

I Danmark er der 208.000 private andelsboliger (per november 2014) ifølge Danmarks Statistik. For boligminister Kaare Dybvad er det dog ikke vigtigt hvor mange andelsboliger, der findes i Danmark, men at de andelsboligforeninger som allerede eksisterer – er stabile og robuste. Sådan svarede han, da Andelsportal.dk tilbage i foråret spurgte ham, hvordan politikerne kan fremme boligformen.


Kaare Dybvad er meget positivt stemt over andelsboligen som boform.

”Det er en rigtig fin boligform, hvor man har mulighed for at være med i driften af ens bolig og dermed få en indsigt i samt påvirke den ejendom man bor i. Den mulighed har man ikke i samme omfang i ejerboliger eller udlejningsbyggerier. Andelsboligen er en boform, hvor man har et meget større demokratisk element, og hvor man tit er bedre til at vedligeholde sin bolig, fordi man har et mere langsigtet perspektiv – modsat mange af dem som blot investerer i boliger.”
Læs også: S: Nyt boligudspil skal gøre op med dyre andelsboliger

Privatisering er ikke en løsning

Kaare Dybvad holder fast i, at andelsboligen skal være noget andet end ejerboligen. Priserne skal derfor ligge på et helt andet niveau. Og ordet privatisering er ikke en løsning.

”Jeg synes, at det ville være meget uheldigt, hvis man privatiserede andelsboligen – som nogle gerne vil. Det mener, jeg er enormt problematisk. Så vil jeg hellere sørge for, at man ikke kan hive valuarvurderingerne så højt op, og sørge for, at der er en forskel i boligformen sammenlignet med ejerboligen. Valuarvurderingerne skal under kontrol, så de ikke bare kan få lov at stige og stige.”

Andelsportal.dk ser frem til fire år med Kaare Dybvad ved roret, og vi vil løbende følge, hvordan hans visioner om sund økonomi, andelstanken og hvordan stabile andelsboligforeninger vil komme i politiskspil.

Læs også: Det mener politikerne om andelsboligen anno 2019

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentarer

AvatarPoul Kortegaard

Kaare Dybvads holdning på området andelsboliger er fin nok, men der må heller ikke sættes stop for, at andelboligens værdi skal følge markedet, så en fornuftig valuarvurdering giver mulighed for, en lettere udvidelse af lånene. Hvorved der kan foretages rettidig vedligehold af ejendommen, her tænkes på større udskiftninger af bygningsdele, fremfor drypvise udskiftninger, der ofte er dyrere og uhensigtmæssige.

Viser 0 af 1 kommentarer