Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Mæglere sælger andele for 3,3 milliarder

2009 var et godt år for salget af andelsboliger. Salget steg med hele 150 procent i forhold til året før. I år kan salget også overstige tre milliarder kroner.

Der har været en stor stigning i antallet af solgte andelsboliger de seneste år. Alene i 2009 solgte de danske ejendomsmæglere hele 4715 andelsboliger. Det er 2927 flere end i 2008. Hvis udviklingen fortsætter i år, kan 2010 slå rekorden for sidste år i antallet af solgte andelsboliger. Det skriver Boligsiden.dk.

Efter de første seks måneder af i år ligger salget på lige over 2500 andelsboliger. Tallet kan blive større, fordi mæglerne først indberetter, når en handel er fuldstændig gennemført. Så der kan være nogle hængepartier fra juni, siger Birgit Daetz, der er Boligsidens kommunikationschef.

Hun forventer, at ejendomsmæglerne når at runde 5000 solgte andelsboliger i år.

Mindre omsætning

Til trods for at det forventes, at der i år sælges godt 300 flere andelsboliger end sidste år, er det usikkert, om omsætningen fra 2010 også vil slå rekorden fra 2009. Gennemsnitsprisen for de solgte andelsboliger ligger i år cirka 13 procent lavere end sidste år. Den samlede omsætning for første halvdel af indeværende år ligger på 1,6 milliarder kroner.

Nok stiger antallet af solgte andelsboliger hos mæglerne, men det tyder på, at omsætningen næppe stiger over de 3,3 milliarder kroner i år. Måske snarere tværtimod, vurderer Birgit Daetz.

Når gennemsnitsprisen i år har været lavere end sidste år, skyldes det primært, at vurderingen af ejendommene har betydet, at mange foreninger har været nødsaget til at nedskrive andelskronen.

Nyttige links

Artikler
Læs artiklen om, at Brian Mikkelsen freder trappelån
Læs også artiklen om andelsboligforeningen, der er truet af konkurs

Debat
Deltag i debatten om andelsboligmarkedet på vores nye debatforum
Facebook
Hold dig opdateret på regler, information og nyheder om andelsboliger. Tilmeld dig Facebook-gruppen Os der bor i andelsbolig
Twitter
Følg Andelsportal.dk på Twitter på Twitter.com/andelsportal