Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Minister freder trappelån

Økonomi- og erhvervsminster Brian Mikkelsen vil ikke forbyde de udskældte trappelån til andelboligforeninger.

Der har været meget kritik af de såkaldte trappelån i andelsboligforeninger. Blandt andet har nationalbankdirektøren Nils Bernstein været ude og sige, at lånetypen var uegnet og derfor burde afskaffes. På trods af den megen kritik vil økonomi- og erhvervsminister, Brian Mikkelsen, ikke forbyde de uigennemsigtige lån. Det skriver dinepenge.dk

Fredag den 4. juni bekræftede Brian Mikkelsen flere gange i et samråd om lån i Folketinget, at han var enig i Nils Bernsteins kritik af lån med rentetrapper, men ministeren fastslog samtidig, at han ikke støttede et decideret forbud.

Modstand fra S

Økonomi- og erhvervsministerens udtalelser vedrørende de omdiskuterede lånetyper møder kritik fra Socialdemokraternes boligordfører Thomas Jensen.

– Brian Mikkelsen taler med to tunger, når han erklærer sig enig med nationalbankdirektøren, men ikke vil forbyde låneformen. Nu søger vi en yderligere belysning af spørgsmålet, og det er ikke utænkeligt, at vi vil arbejde for en afskaffelse af lånene efter et valg, siger ordføreren.

Fordele ved trappelån

En af grundende til, at Brian Mikkelsen ikke vil afskaffe lånene er, at der trods den megen kritik stadig er visse fordele ved disse låneformer. Hvis lånet starter lavt og ofte under markedsværdi for siden hen at stige, kan det være fornuftigt. Især i nye andelsboligforeninger med unge beboere, der kan have etableringsomkostninger i starten.

Der vil dog komme skrappere regler inden for området. Andelsboligforeninger skal fremover tydeligt anføre, hvis der er foretaget lån med rentetrapper. Resultatet af de nye regler skulle foreligge til september.

Nyttige links

Læs også artiklen om andelsboligforeningen Thyra Danebod, der er på vej mod konkurs, blandt andet på grund af trappelån.

Facebook Hvis du er på Facebook, så kan du få nyheder og andet sjov indenfor andelsboligområdet i gruppen, der hedder Os der bor i andelsbolig.