Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Er der behov for en opdatering af vedtægter rundt omkring?

Jeg har tidligere skrevet om de ekstraomkostninger der er ved, at både ejendomsmægler og administrator laver aftaler, når der handles andelsboliger. Konklusionen blev vist nok, at ejendomsmæglerne blot følger lovgivningen, og at administrator blot følger vedtægterne i foreningen. Uanset hvad, så er resultatet dobbelt arbejde og forøgede omkostninger.
Nu vil jeg så skrive lidt om en anden problemstilling, som opstår fordi nogle foreningers vedtægter ikke er ajourført. Også her drejer det sig om handler.

Garanti for købesummen

Det er jo ikke unormalt, at andelsboliger koster flere millioner, og derfor bør sælger naturligvis have sikkerhed for, at køber er i stand til at betale for boligen. Ejendomsmæglerne har derfor som standard i købsaftalerne, ligesom ved handel med ejerboliger, at købers bank stiller garanti for købesummen.

Det har jeg ikke noget problem med. Og alligevel, hvis jeg er købers rådgiver. Så læser jeg, hvad der står i foreningens vedtægter om fremgangsmåden ved overdragelser, og det er ofte en gammel version af standardvedtægtens § 15.3 som er gældende, og her stod tidligere, at købesummen skal indbetales til foreningen senest 2 uger før overtagelsen. Og kan sælger så kræve en garanti? Det mener jeg ikke.

Få opdateret vedtægterne

Af samme grund har ABF i 2010 opdateret standardvedtægten, hvorefter der skal stilles bankgaranti, hvis overtagelsesdagen ligger mere end 2 uger før overtagelsesdagen.

Jeg vil derfor opfordre foreningerne til at få opdateret vedtægterne. Så kan de ved samme lejlighed også se om § 3.2 er opdateret, så f.eks. banker som overtager boliger på tvangsauktion midlertidigt kan blive andelshaver, så boligen kan sælges på ordentlig vis.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarHenning Petersen Vårfluevej 34 7100 Vejle

Vi står i den situation,at vi skal have solgt 3 huse i lav bebyggelse, men har faktisk ikke begreb om salg og lign. Vi vil derfor gerne have information om hvordan man forholder sig, hvordan er fremgangsmåden.
På forhånd tak,
Henning.

AvatarMichael Müller

Hej Henning
Hvis I skal have dem solgt, er mit bud nok, at du tager kontakt til en ejendomsmægler.
MVH Andelsportal.dk.

Viser 0 af 2 kommentarer