Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Dom er faldet: Lejere i ”Den Sønderjyske By” må gå tomhændet hjem

Hvad der lignende en guldmine for lejerne i Den Sønderjyske By på Frederiksberg endte med en tabt sag i retten mod Frederiksberg Boligfond. Retten konkluderede nemlig, at lejerne ikke har ret til at købe ejendommene for en slik på trods af et skøde fra 1932, der ifølge lejerne siger noget andet.

Efter mange måneders tovtrækkeri mellem lejerne i Den Sønderjyske By og Frederiksberg Boligfond har lejerne nu tabt sagen i retten. Den 1. februar 2021 faldt dommen nemlig i sagen om Den Sønderjyske By, som lejerne mente, de havde ret til at købe til den oprindelige købspris fra 1932 for derefter at stifte en andelsboligforening.

Der er i dag afsagt dom om, at Frederiksberg Boligfond frifindes i sagen, som hovedparten af lejerne i ”Den Sønderjyske By” på Frederiksberg har anlagt mod Frederiksberg Boligfond

Det oplyste Retten på Frederiksberg i mandags.

Den oprindelige købspris lyder på 2,9 millioner, og det er ligeledes prisen, som Frederiksberg Boligfond i sin tid købte de 301 ejendomme til. Ejendomme, der i 2018 blev vurderet til 538 millioner kroner i alt.

Et gammelt skøde

Et 88 år gammelt skøde dukkede op i forbindelse med forberedelserne til et salg af ejendommene til kapitalfonden Blackstone. Opdagelsen af skødet og den ekstreme modstand fra lejerne resulterede i, at Blackstone trak sig og ikke længere ønskede at opkøbe ejendommene.

Ejendommene blev udbudt til Blackstone for 538 millioner kroner og blev efter Blackstones tilbagetrækning udbudt til lejerne for samme pris, men efter skødet kom lejerne for øre, krævede de ejendommene for 2,9 millioner, som lejerne mente, de havde ret til ifølge det gamle skøde fra 1932.

Lejerne tabte dog i retten i mandags, og Frederiksberg Boligfond fik medhold.

”Retten har lagt til grund, at Frederiksberg Kommune, som i modsætning til lejerne oprindeligt var part i aftalen om at overdrage ejendommene til Frederiksberg Boligfond, var berettiget til at indgå en ny aftale med boligfonden og i den forbindelse at fraskrive sig forkøbsretten, hvorefter lejernes ret ligeledes må anses for at være bortfaldet,” skriver Retten på Frederiksberg.

Tidslinje: Sagen om Den Sønderjyske By på Frederiksberg

 • 1932

  Frederiksberg Boligfond køber ejendommene for 2,9 millioner og indgår i samme ombæring en aftale om, at såfremt Frederiksberg Kommune ikke vil eller kan købe ejendommene til den oprindelige pris, har lejerne forkøbsret og skal tilbydes at købe ejendommene til den oprindelige købspris.

 • Sommeren 2018

  Frederiksberg Boligfond og Blackstone indgår en aftale om salg af flere ejendomme i Den Sønderjyske By.

 • Sommeren 2018

  Det forestående salg til Blackstone får lejerne i Den Sønderjyske By til at demonstrere og protestere mod salget, da de frygtede en huslejestigning.

 • Efteråret 2018

  Det gamle skøde fra 1932 ser til alles overraskelse dagens lys.

 • Marts 2019

  215 af beboerne i Den Sønderjyske By stævner Frederiksberg Boligfond, da de mener, at de har ret til at købe ejendommene for den oprindelige købspris jævnfør det 88 år gamle skøde.

 • Efteråret 2019

  Blackstone trækker sig fra købet af Den Sønderjyske By.

 • D. 1. februar 2021

  Der bliver afsagt dom i sagen, der konkluderer, at Frederiksberg Boligfond frifindes i sagen.

Frederiksberg Boligfond kan ånde lettet op

Der er ingen tvivl om, at afgørelsen falder på et tørt sted hos Frederiksbergs Boligfond. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at Frederiksbergs Boligfond har lidt under økonomiske problemer.

”Vi er rigtig glade for at få en dom i sagen. Jeg er godt klar over, at en del af vores lejere ser anderledes på det. Men jeg giver her og nu et tilsagn om, at vi skal have genetableret en god dialog med de lejere, der har haft en sag mod os,” siger formand i Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, til Berlingske.

Flemming Brank tilføjer, at de ligeledes er lettede over, at ejendommene i Den Sønderjyske By stadig har den forventede værdi, som de i 2018 blev vurderet til. Han understreger samtidig, at fonden har lyttet til lejernes kritik og forsøger så vidt muligt at løse deres økonomiske problemer uden et salg af ejendommene.

Vil du vide mere om sagen?

Andelsportal.dk har tidligere dækket sagen om Den Sønderjyske By. Du kan læse mere om sagen her

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *