Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Mandatet på plads til lave renter?

Et aktuelt blik på realkreditmarkedet og de fastforrentede realkreditlån afslører nok en gang, at niveauerne er rekordlave. Renteniveauet giver attraktive muligheder for dig som låntager.

Dette er et ekspertindlæg: Læsere og interessenter skriver ekspertindlæg og læserbreve, som vi fra tid til anden publicerer på Andelsportal.dk. Alle holdninger og input om andelsboligmarkedet er velkomne. Du kan sende dit læserbrev, din kronik eller dit debatindlæg til info@andelsportal.dk. Vi garanterer dog ikke, at vi publicerer indholdet.

Hvorfor er en gennemgang af økonomien en god idé?

Renteniveauet for realkreditlån har været lavt i lang tid. Det er dog stadig en god idé, at I som andelsboligforening får gennemset jeres nuværende lån med henblik på omlægning til lavere rente. Der kan være store besparelser at hente, hvad enten det er tre eller 10 år siden, at I har omlagt jeres lån. Besparelsen kan herefter bruges til nedbringelse af gæld eller finansiere et kommende vedligeholdelsesprojekt.

Hvilke muligheder har I?

Der er forskellige muligheder for optagelse af fastforrentede lån, alt efter foreningens behov. I øjeblikket er der tre forskellige muligheder med hver sin rente. Der er det klassiske 30-årige fastforrentede lån som pt. ligger på 2 %. Dette lån er især godt til større projekter, hvor I ønsker maksimal løbetid. Derudover findes det 20-årige fastforrentede lån, som pt. ligger på 1,5 %. Lånet er til dem, der foretrækker en længere løbetid, men ønsker en hurtigere afvikling end 30-års-lånet. Renten ligger i øjeblikket på 1,5 %, og ligesom renten på det 30 årige lån ligger niveauet også lavere, end det tidligere har gjort.

Som noget nyt har Nordea åbnet et realkreditlån med relativ hurtig afvikling, en løbetid på 10 år og med en rente på 0,5 %. Dette lån er især fordelagtigt for de mindre projekter, hvor foreningen ønsker hurtig afvikling samtidig med en fast lav rente. Det kan med fordel benyttes til omlægning af foreningens nuværende realkreditlån, hvor løbetiden er tæt på 10 år. Ved at omlægge til et realkreditlån med 0,5 % i rente og med en løbetid på 10 år sikrer foreningen sig en fast lav rente i den sidste del af lånets løbetid.

Husk at have mandatet på plads

For at I, som andelsboligforening, kan handle hurtigt, er det vigtigt at I har mandatet på plads. Til jeres generalforsamling, hav da ”omlægning” på dagsordenen og få et mandat til at omlægge, såfremt det er gunstigt for jer. Så snart bestyrelsen har mandatet til omlægningen, gælder dette indtil næste generalforsamling og bestyrelsen kan hermed også selv være med til at styre tempoet.

Har du spørgsmål eller ønsker du at vide mere om dine muligheder, er vi klar til at hjælpe hos Nordeas Boligforeninger, så vi kan sikre jer den bedst mulige løsning for jeres forening.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarNiels-Jørgen Schelde

Til afløsning for et udløbet F5 lån har vi i A/B Schneeklothsgården netop optaget et nyt 10 årigt lån med afdrag ÅOP 1,1% ! til finansiering af et gårdrenoveringsprojekt. Forud er gået indgående drøftelser med flere realkreditinstitutter, som har resulteret i dette – efter vor mening – favorable lån, hvor vi endvidere opnåede en nedsættelse af bidragsprocenten på et eksisterende lån ! Læren af dette forløb er klart, at DET LØNNER SIG, AT BRUGE NOGET TID PÅ SÅDANNE DRØFTELSER – MED FLERE INSTITUTTER!
Ved brug af vor nye forsikringsmægler, er det endvidere lykkedes os, at opnå en 10% reduktion på en – i forvejen – lav forsikringspræmie !
Om ønsket bistår vi gerne andre foreninger til at opnå tilsvarende vilkår !
Med venlig hilsen
Niels-Jørgen Schelde
Formand A/B Schneeklothsgården

Viser 0 af 2 kommentarer