Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

5 hurtige til den nye minister for andelsboliger

Andelsboligloven og landets godt 9000 andelsboligforeninger er efter regeringsskiftet i juni 2015 begyndt at høre under Ministeriet for Erhverv- og Vækst med Troels Lund Poulsen i spidsen. Andelsbolig Nyt har derfor stillet den Erhvervs- og Vækstminister, Troels Lund Poulsen, 5 hurtige spørgsmål om andelsboligmarkedet og hvilke fokusområder, han som minister vil arbejde med.

Ny regering – nye ministerier

Resultatet af Folketingsvalget juni 2015 betød ikke kun et regeringsskifte og en ny statsminister, men også at antallet af ministerier og ministerposter blev omfordelt. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter blev nedlagt og er i dag blevet til Ministeriet for Udlændinge, Integration og Bolig med Inger Støjberg i spidsen. Til stor forvirring for nogle af andelsboligmarkedets parter er boligministeren dog ikke længere minister for andelsboligforeninger, da andelsboligloven nu hører under Erhvervs- og Vækstministeriet med Troels Lund Poulsen i spidsen.

1. Hvilke fokusområder vil Ministeriet for Erhverv og Vækst have for andelsboligmarkedet?

Det er vigtigt, at vi sikrer et velfungerende andelsboligmarked, der kan give de enkelte andelshavere tryghed omkring deres boligsituation. Samtidig skal reglerne på området være sådan, at vi undgår unødige byrder for private og professionelle aktører på markedet.

2. Har ministeren nogle tiltag i støbeskeen for andelsboligmarkedet?

Den tidligere regering søsatte en række initiativer, som kræver opfølgning og evaluering. Blandt andet skal vi have set på, om nøgleoplysningsskemaerne ved salg af andelsboliger giver et mere gennemskueligt marked.

3. Hvilke visioner har ministeren for fremtidens andelsboligmarked?

Jeg ønsker et gennemsigtigt andelsboligmarked med velfungerende finansieringsforhold, hvor folk både kan købe og sælge andelsboliger i god ro og orden. Derfor skal vi hele tiden have fokus på en smidig og effektiv proces i forhold til stiftelse og drift af andelsboligforeninger samt handel med andelsboliger.

4. Hvilke generelle udfordringer og problematikker ser ministeren på andelsboligmarkedet?

Svar: Det er vigtigt for mig, at andelsboligerne er en attraktiv boligform både i de større såvel som de mindre byer i Danmark. Jeg vil arbejde for et effektivt andelsboligmarked med god omsættelighed og hvor der stiftes nye, velfunderede foreninger, hvor der er behov for det. Endelig er der desværre stadig historier om folk, der må betale penge under bordet. Det er naturligvis noget, der skal holdes øje med.

5. Mener ministeren at forslaget om en afskaffelse af maksimalpriserne på andelsboliger bør genoptages?

Jeg mener ikke, at tiden er inde til at lave radikale ændringer på andelsboligmarkedet lige nu.

Blå bog: Troels Lund Poulsen

– Folketingsmedlem for Venstre og Erhvervs- og Vækstminister

– Født 30. marts 1976 i Vejle.

– Søn af folkeskolelærer Aage Poulsen og privat ansat Lise Poulsen.

– Blev første gang valgt til Folketinget i november 2001 og har siddet i Folketinget lige siden.

– I perioden 2007-2011 nåede han at være både miljøminister, skatteminister og undervisningsminister.

– I september 2006 overtog Troels Lund Poulsen posten som Venstres politiske ordfører. I forbindelse med valget blev han også valgt til Venstres gruppebestyrelse og til Nationalbankens repræsentantskab. Senere blev han også valgt til Nationalbankens bestyrelse.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarIb Thomsen

Hvor kan man henvende sig når en administrator helt overtager styringen over bestyrelse. Tromler alt ned, gennemsnitsalderen i andelsboligforeningen er over 80 år og beborene tør ikke modsige administratoren.
Er der et overordnet instans hvor beboerne kan henvende sig?

Maria CarlsenMaria Carlsen

Hej Ib,
Mange tak for din kommentar. Det lyder ikke som en rar situation, I er havnet i.
Der findes ikke nogen overordnet instans, som den du efterspørger. I skal huske, at administrator er ansat af andelsboligforeningen – hvis I er utilfredse med administrators opførsel, så kan I sagtens skifte administrator og finde et andet administrationsselskab, der er bedre til at varetage jeres interesser.
/Maria – Andelsportal.dk

Avatarsteen andreasen

Jeg vil meget gerne vide ved køb af andel, forbedringer ca. 240.000 der ligger to billig
en fra murermester en fra tømrermester ca. 130.000 i forbedringer vi har ikke fået regninger
for ca. 110.000 dette kan da ikke være rigtigt, vi vil naturligvis have disse regninger, og se efter om de passer, skal bruge dem hvis vi sælger. Kan det være rigtigt.
mvh Steen Andreasen
fredag den 18.9.2015 jeg hører gerne jeres svar. på forhånd tak.

Maria CarlsenMaria Carlsen

Hej Steen,
Tak for din henvendelse. Jo, selvfølgelig skal I have kvitteringerne, der dokumenterer forbedringerne. Af kvitteringerne vil det også fremgå, hvornår arbejdet er udført, og hvor meget der skal afskrives på dem. I bør ikke købe andelsboligen før I har dokumentation på forbedringerne.
/Maria -Andelsportal.dk

Viser 0 af 4 kommentarer