Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Top 5 renoveringsprojekter i andelsboligforeningen 2022

Trods 2022’s spæde start har der allerede været fuld gang i renoveringsprojekterne i de danske andelsboligforeninger. Men hvilken form for renoveringsopgave har fundet vej til toppen af podiet som den mest efterspurgte? Læs med her og find ud af hvilke renoveringsopgaver, der har sneget sig ind i top 5 i de danske andelsboligforeninger anno 2022.

Udover magasinet, du læser her, hjælper Andelsportal.dk også med at formidle uforpligtende tilbud på renoveringsprojekter i boligforeninger til vores landsdækkende netværk af håndværkere og leverandører. Vi har derfor gransket vores data og set på top 5 mest efterspurgte renoveringsprojekter i andelsboligforeningen i år. Vi starter med femtepladsen.

Andre nævneværdige placeringer:

Det blev ikke til en plads i top 5, men opgaver der involverer dørtelefonanlæg, ejendomsadministration og valuarvurderinger har også været yderst efterspurgte i starten af 2022.

5. Brolægning og renovering af gårdarealerne

Der har allerede været stor efterspørgsel på det grå arbejde ud i andelsboligforeningerne, men hvad er det helt præcis en brolægningsopgave indebærer i andelsboligregi?

Brolægningsopgaver er hovedsageligt at finde i form af gårdarbejde i andelsboligforeninger med større fællesarealer. Fællesarealerne er et vigtigt frirum eller et rum til aktiviteter for mange andelshavere. Derfor er der i starten af 2022 allerede flere, der har valgt at investere i en renovering af fællesarealerne og efterspurgt en brolægger. Ofte efterspørger foreningerne også en større anlægsentreprise. Dette er eksempelvis opgaver som implementering af højbede, lægning af nye fliser eller plantning af bede. Flere boligforeninger vælger også at tænke foreningens klimasikring med ind i ligningen og får lavet LAR-løsninger i gårdområdet. LAR står for ’lokal afledning af regnvand’ og kan implementeres i gårdområder i form af eksempelvis nedsivningsbede, omfangsdræn eller faskiner.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på jeres næste byggeopgave

Flere har i de forgange år brugt meget tid i hjemmet og dermed også på de grønne fællesarealer eller boligens tilhørende have. Derfor ryger brolægningsopgaver ind på en naturlig og solid femteplads over top 5 renoveringer i andelsboligforeninger anno 2022.

4. Tømrer- og tagarbejde

Tømrerarbejde er i evigt flor, og det er ikke en undtagelse når vi taler om andelsboligforeninger. Men hvad er det præcis for nogle løsninger tømrerne skruer sammen til andelshaverne ude i de danske foreninger?

Tømrerarbejde kan foregå fra kælder til kvist og er derfor også en mere omfavnende opgaveform end mange andre på listen her. Men når det kommer til tømrerarbejde i andelsboligforeninger, er der klart én type opgave, der står for størstedelen af arbejdstimerne for tømrerne. Tagprojekter har i starten af 2022 været varmt brød for andelsboligforeningerne – og med rette. Taget er indiskutabelt en vigtig ting at holde øje med for at skabe et godt indeklima.

Tagdækning

Det kan især være vigtigt at holde øje med, at der ikke opstår svamp i tagkonstruktionen, da dette kan ende med at blive en rigtig dyr affære. Samtidig er taget en stor del af isolering i ejendommen, og med de stigende priser på opvarmning kan det betale sig at renovere det gamle tag. En anden vigtig tømreropgave at nævne er vinduesudskiftning, som også bevirker et godt indeklima, energioptimering og tilmed kan virke støjdæmpende.

3. VVS-arbejde

Måske har du cyklet forbi en badeværelsescontainer foran en andelsboligforening på vej hjem fra arbejde siden årets begyndelse. Hvis det ikke er tilfældet, kan vi berette, at VVS-arbejdet har været den tredje mest efterspurgte type opgave fra andelsboligforeningerne hos Andelsportal.dk.

VVS

Det er alfa og omega for en ejendom at have stærke rørløsninger. En typisk renoveringsopgave for en VVS’er i en andelsboligforening kunne være en udskiftning af faldstammer i ejendommen. Faldstammerne er et vertikalt afløb, som sørger for, at spildevand har sikkert og godt afløb – derudover samler faldstammerne spildevandet fra de forskellige ejendomme, så det bliver ledt samme sted hen. Derfor er faldstammerne særligt vigtige i andelsboligforeninger. Samtidig er badeværelserne i de enkelte andelsboliger også en stor del af de VVS-opgaver, andelsboligforeningerne efterspørger tilbud på hos os. VVS-arbejde er derfor forståeligt rykket ind på en tredjeplads.

2. EL-arbejde

I starten af 2022 har der været mange andelsboligforeninger og andelshavere, der har fået den lyse idé at få optimeret elinstallationerne i andelsboligforeningerne. Faktisk så mange, at opgaver der involverer el-arbejde er kravlet op som den næstmest efterspurgte opgavetype. Men hvilke el-opgaver søger andelsboligforeningen tilbud på?

I nogle tilfælde er det foreningens ansvar at sørge for, at elinstallationerne er opdaterede og tilpasset den gældende lovgivning, hvis altså de ikke er indvendige i andelene. I disse tilfælde vil det være andelsboligforeningen, der skal stå for renovering af elinstallationen på fællesarealerne og i trappeopgangen. Ellers kan en normal renovering af elinstallationer i en andelsboligforening være udskiftning af eltavler i de enkelte boliger eller eltjek ved salg.

1. Malerarbejde

Med alverdens forskellige renoveringsopgaver, der allerede er blevet indsendt i starten af 2022, er der alligevel en enkelt, der klart står ud fra mængden. Der har nemlig været massiv efterspørgsel på at give andelsboligforeningen et ansigtsløft og få udført en maleropgave.

Maler

Der er mange muligheder for maleropgaver i andelsboligforeninger. En hyppig renoveringstype for malere hos andelsboligforeninger er en total overhaling og maling af facaderne. Samtidig er maling af trappeopgange eller i den private bolig også opgaver, der bidrager til, at maleropgaven ligger nummer et på listen af mest efterspurgte renoveringsopgaver i starten af året.

Via Andelsportal.dk’s landsdækkende leverandørnetværk kan I modtage tre uforpligtende tilbud på renoveringsprojekter i foreningen og i den private andelsbolig. Vi tilbyder også en gratis entreprisegaranti på opgaven indsendt via Andelsportal.dk. Entreprisegaranti dækker med op til 100.000 kroner, når der skal udføres arbejde for boligforeningen, og med 35.000 kroner for fejl og mangler hos den private andelshaver.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på jeres næste byggeopgave

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *