Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Strømpeforing af faldstammer – Sådan virker det

Strømpeforing af kloak og faldstammer er en af de opgaver vi håndterer en del af på Andelsportal.dk. Strømpeforing er dog en teknologi der ikke nødvendigvis giver mening før man har fået det forklaret. I videoen herunder er en grundig forklaring af strømpeforing, hvor der bliver taget udgangspunkt i strømpeforing af faldstammer.

Ny teknologi til faldstammer sparer boligforeninger for millioner

Af: Morten Andersen, ingeniør og salgsleder hos Aarsleff Rørteknik

Hos Aarsleff Rørteknik er vi i øjeblikket i fuld gang med at renovere gamle og utætte faldstammer i boligforeninger over hele landet. I stedet for at udskifte samtlige faldstammer til nye og med store følgeomkostninger og gener for beboerne til følge, så fornyer vi i dag de eksisterende, nedslidte toilet, -regnvands og køkkenfaldstammer med en indvendig polyesterforing, også kaldet Strømpeforing.

I mange beboelsesejendomme fra tresserne og ældre er både kloakledninger og faldstammesystemer ofte i dårlig stand. For få år siden ville fornyelse af en ejendoms faldstammer næsten automatisk betyde en dyr og omfattende nedbrydning af vægge, installationer, gulve mm.

Men i dag strømpeforer vi faldstammer, og i forhold til den traditionelle udskiftning er det en hurtigere og økonomisk fordelagtig helhedsløsning. Vi har sammenholdt de samlede udgifter ved traditionel udskiftning af faldstammer i 50 lejligheder med Aarsleff Strømpeforing af 50 lejligheder. Her viser det sig, at det først og fremmest er følgeomkostningerne, der gør traditionel udskiftning 30-35 procent dyrere sammenlignet med en strømpeforing.

Med i den samlede økonomiske vurdering ved udskiftning fylder de såkaldte følgeomkostninger nemlig rigtig meget – altså omkostninger som ved den traditionelle udskiftning skal tillægges et projekt i form af reetableringsudgifter til murer, tømrer, maler og i visse tilfælde genhusning.

Så hvis man opdager problemerne i tide og undgår faldstammerne falder helt fra hinanden, så er det muligt at renovere for 30 procent mindre med en metode, der kvalitetsmæssig er at sidestille med udskiftning til nyt. Det er også en god ide at sikre sig, at produktet er testet hos Teknologisk Institut. En Aarsleff Strømpeforing er testet hos Teknologisk Institut og har en forventet levetid på op til 100 år.

Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at spørge i kommentarfeltet.

Indhent 3 gratis tilbud på renovering af faldstammer

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

Hej,
Må jeg have lov at stille er uforpligtende spørgsmål?
Jeg vil blot gerne vide, hvor hurtigt efter strømpeforingen beboerne i lejligheden kan flytte ind igen? Er det ok at bo i lejligheden mens processen foregår?
Med venlig hilsen
Susanne Boel

Hej Susanne
Tak for din henvendelse. Vi har skrevet en uddybende guide om strømpeforing, som du kan læse her: https://www.andelsportal.dk/guides/faldstammer/
Her fremgår det, at strømpeforingen kan klares på cirka to dage, hvor beboerne kan blive boende.
Bedste hilsner
/Nynne – Andelsportal.dk

Viser 0 af 2 kommentarer