Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Samfundsgevinst at hente på andelsboligmarkedet

I november bragte Andelsportal.dk en artikel om, at regeringen ikke vil yde et tilskud til andelsboligforeninger, der skal have gennemført renoveringsopgaver. Landdistriktminister Carsten Hansen (S) slog det fast, at andelsboligforeninger ikke kunne komme ind under en tilskudsordning for at gøre det mere attraktivt for foreningerne at påbegynde projekterne.

Frem til udgangen af 2012 løber boligjobordningen, hvori det er muligt at få et håndværkerfradrag på ens bygge- eller renoveringsopgave. Men ordningen omfatter kun private og ikke foreninger som andelsboligforeninger.

Spørgsmålet er, om regeringens beslutning om at udelukke foreninger fra tilskudsordninger, er den rigtige vej at gå. Målet med puljerne er, at de skal fremrykke private investeringer og renoveringsprojekter, der i sidste ende skal sende flere personer i arbejde og dermed skabe vækst.

Tilskud som en mulighed

Kigger man på de danske andelsboligforeninger, står en række af dem over for betydelige renoverings- og vedligeholdelsesprojekter, men pga. den økonomiske krise, afventer foreningerne i øjeblikket, hvilken vej økonomien går, inden de sætter opgaverne i gang. Arbejdsopgaver, der indeholder facaderenoveringer, udskiftning af vinduer og tag.

Ved at åbne op for et tilskud til sådanne projekter, ville mange af dem med stor sandsynlighed blive sat i gang, hvilket ville gavne på flere områder. Dels ville foreningerne få foretaget vitale renoveringer, som i sidste ende er med til at øge ejendommens og andelsboligernes værdi – til gavn for boligmarkedet. Dels er der tale om store projekter, der ville sende ekstra håndværkere i arbejde og dermed ekstra beskæftigelse og generel vækst i samfundet.

Grunden til, at man med fordel kunne lade andelsboligforeningerne omfatte af en støtteordning, er, at der er tale om store renoveringsprojekter, der kan have en stor effekt på flere områder.

Hvad mener du? Bør regeringen starte en støtteordning op, der omfatter andelsboligforeninger?

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *