Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Regeringen vil give tilskud til andelsboligforeninger

Efter en række tilskudspuljer til private boligejere, lader det nu til, at landets boligforeninger for første gang bliver omfattet af en tilskudspulje. Regeringen er klar til, at landets boligforeninger kan blive omfattet af den kommende energitilskudspulje, der træder i kraft efter nytår.

Renoveringspuljen fra 2009, boligjobordningen fra 2011 og tilskud fra energiselskaberne er et udpluk af de seneste tilskudsordninger, hvor landets boligforeninger, heriblandt andelsboligforeninger, ikke har været omfattet af. Kun private boligejere har haft mulighed for at søge om tilskud gennem puljerne til renoverings- og byggeopgaver.

Men nu ser det ud til, at andelsboligforeningerne bliver omfattet af den næste tilskudsordningen. Sådan er meldingen fra regeringen, der står bag den kommende energipulje, der efter planen træder i kraft den 1. januar 2013 som erstatning for boligjobordningen. Energipuljen indeholder i alt 1 milliard kroner, fordelt i 2013 og 2014, og giver tilskud til energiforbedringer i boligen. Men altså også boligforeningerne ser ud til at komme med i puljen.

Sikker på, de kommer med

Vi kan godt se, at det er en god idé at lade landets boligforeninger blive omfattet af denne tilskudsordning. Derfor vil vi i regeringen arbejde på at få et flertal, når detaljerne i puljen skal forhandles på plads senere på året. Det er simpelthen nødvendigt, at foreningerne også kan søge om tilskud, da de står over for at skulle energiforbedre deres ejendomme. Jeg er sikker på, at vi kan få boligforeningerne med i denne pulje, siger Jan Johansen, boligordfører hos Socialdemokraterne.

Energi- og klimaministeriet bekræfter, at det er planen, at boligforeninger kan opnå tilskud til energiforbedringer i den kommende energipulje.

Der bliver formentlig tale om, at man med energipuljen kan søge om tilskud til energiforbedringer som udskiftning af vinduer, isoleringsopgaver, solceller, jordvarme m.m. De konkrete detaljer bliver formentlig forhandlet på plads i forbindelse med finanslovsforhandlingerne til efteråret.

Betydning for væksten

Man kan antage, at hvis tilskuddet viser sig at være tilstrækkelig stort, vil mange boligforeninger kaste sig over diverse energirenoveringsprojekter, og ifølge Jan Johansen kan dette medvirke til en generel vækst.

Jeg er sikker på, at et tilskud til boligforeninger vil blive godt modtaget, og det kan være et stort skub til foreningerne. Samtidig kan det skabe job og vækst, fordi foreningsopgaverne typisk er store renoveringsprojekter.

Jan Johansen vil endnu ikke give et bud på, hvor stort et tilskud man kan opnå som boligforening.

Update marts 2016:

Andelsboligforeninger, der skal energirenovere deres ejendom kan nu søge om tilskud til energirenovering på Andelsportal.dk. Du kan læse mere om tilskuddet og ansøge her:


Ansøg om tilskud til energirenovering