Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

4 gode råd til gårdrenovering

Mange foreninger har en mindre eller større gård, og mens nogle har velplejede, grønne gårdarealer, har andre triste, grå gårde, der står ubrugte hen. Her kan en gårdrenovering gøre en verden til forskel. Så drømmer foreningen om gårdarealer, der byder op til brug? Så bliv klogere her - AndelsboligNyt har forhørt sig hos Thomas Rosholm Poulsen fra T.R. Entreprise & Ejendomsservice ApS, ekspert i gårdmiljøer.

1. Vælg de rette fliser

Når foreningen skal vælge belægning i forbindelse med gårdrenovering, lyder anbefalingen på, at I vælger større fliser. Større fliser er nemlig lig mindre vedligeholdelse: “Vi anbefaler jo, at folk tænker vedligehold ind, når de vælger flisebelægning. Og vil foreningen ikke bruge lang tid på vedligehold, bør den vælge så store fliser som mulig. Det er typisk en eller to, der står for vedligeholdelsen af gården, og der er det jo rart, at fliserne er lette at vedligeholde,” forklarer Thomas Rosholm Poulsen fra T.R. Entreprise & Ejendomsservice ApS.

2. Gør gården grønnere

Flere foreninger går fra grå flisegårde til grønne arealer – og det kan I også. Der er mange løsninger, når det kommer til at få grønne arealer i gården: græs-plæner, blomsterenge, drivhus, højbede m.m. Eksperten forklarer, at foreningen skal huske på, at beboerne også skal se på gården oppefra, så ønsker I en særlig grøn gård, kan I vælge at få grønne tage på skurene. 

3. Klimasikr gården

Mange gårde er lukkede gårde, og det betyder for nogle problemer, når der kommer en masse regn-vand. Thomas Rosholm Poulsen fortæller, at man derfor bør tænke klimasikring ind, når gården skal renoveres. Eksperten forklarer: 

For nogle er det OK bare at lade det her vand flyde gennem flisemellemrummene, for andre er der brug for en form for afvanding under og for andre igen, er man nødt til at lede det væk.

Thomas Rosholm Poulsen

Her kan løsningen bl.a. være, at man anlægger små bede med beplantning, der kan suge vandet eller mindre regnvandsbassiner, der kan klare større mængder regnvand.  

4. Grønne legearealer 

Nogle foreninger ønsker også at lave arealer til børn, så de kan lege udenfor. Her anbefaler Thomas Rosholm Poulsen, at foreningen tænker ind i, at legearealerne, såsom sandkasse og legehus, matcher stilen i gården. Ønsker I for eksempel, at gårdens udtryk skal være naturligt, kan I få en naturlegeplads i naturmaterialer. Om foreningen ønsker et naturligt udtryk eller ej, så anbefaler eksperten i gårdmiljøer, at foreningen vælger et ensartet udtryk til gården, når I skal renovere. 

Ønsker I tilbud på renovering af jeres gård?

Få 3 tilbud på renovering af gården fra vores netværk af firmaer.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *