Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Nye dørtelefoner og digitale låsesystemer gør dagligdagen lidt nemmere hos AB Søjlegården

Hos andelsboligforeningen AB Søjlegården var beboerne godt trætte af foreningens gamle dørtelefoner, der ikke fungerede helt som de skulle, og låse-cylinderne, der frøs til om vinteren. Foreningens formand tog teten og igangsætte arbejdet i at udskifte både dørtelefoner og låsesystemer på foreningens fællesarealer. Via 3byggetilbud.dk fik foreningen hjælp til at finde den helt rette håndværker til projektet.

På Nørrebro ligger den sunde, velplejede andelsboligforening AB Søjlegården. Foreningen har gennem årene gennemført flere vellykkede projekter, herunder et altan-, tag- og for nylig et dørtelefon-projekt. Andelsportal.dk møder formanden, Erdogan Dönmez, til en snak om dørtelefon-projektet og de nye dørtelefoner, der har gjort dagligdagen nemmere for beboerne i foreningen.

De gamle dørtelefoner i foreningen var omkring 30-40 år gamle, estimerer formanden, der tilføjer, at de tit drillede og gik i stykker. Foreningen besluttede derfor, at det var på tide, at de skulle skiftes. Men det var ikke kun dørtelefonerne, der drillede, for om vinteren frøs låse-cylinderne til, så beboerne ikke kunne få nøglen i og komme indenfor. Derfor besluttede foreningen, at den ville skifte dørtelefoner og låsesystemer på en og samme gang.

Erdogan Dönmez fortæller:

“Vi valgte at gennemføre det her projekt her, fordi dørtelefonerne var rigtig gamle, og så fordi vi har problemer med nøglerne om vinteren. Cylinderne fryser til, og det blev vi trætte af. Så vi besluttede os for, at det skulle skiftes,” og tilføjer:

“Til at starte med, var nogle sådan lidt bob-bob omkring det, men nu her vil de ikke være foruden det. For nu er det dejligt nemt.”

Projektet blev stemt igennem tilbage i 2023 på en generalforsamling. Efter det blev stemt igennem, tog formand, Erdogan Dönmez, teten på projektet. Igennem 3byggetilbud.dk fik han kontakt til tre firmaer, der var klar til at hjælpe.

Et vellykket projekt, der gør dagligdagen lidt lettere

De tre firmaer kom alle forbi for at besigtige foreningen og udarbejdede alle et tilbud, men foreningen var sikker i sin sag ift. valget af håndværker: Det skulle være Prolåse, der skulle klare arbejdet – og sådan blev det.

Løsningen blev nye dørtelefoner inkl. nye kabler, samt digitale låsesystemer til foreningens porte og fælles døre, herunder til cykelkælder og rummet til barnevogne. Der var i foreningen ikke et ønske om et video-samtaleanlæg, men hellere et samtaleanlæg uden. I dag har foreningen opsat samtaleanlæg ved fordørene med et digitalt låsesystem tilknyttet, samt er der digitale låsesystemer på porten og dørene til cykelkælder og rummet til barnevogne.

Og beboerne i foreningen er rigtig glade for både dørtelefoner og de digitale låsesystemer. Dørtelefonerne gør det dejligt nemt at få gæster forbi, og låsesystemerne fryser ikke til som de gamle låsecylindere gjorde det, og det betyder, at der ikke længere er problemer, når beoerne skal ind ad dørene eller porten.

Projektet forløb som smurt, fortæller formanden, der er glad for resultatet og samarbejdet. Han forklarer, at Prolåse har været gode til at vejlede, så foreningen fik en tilpasset løsning, der imødekom både foreningens ønsker og behov samt matchede budgettet. Projektet kostede omkring 500.000 kr. estimerer Erdogan Dönmez.

“Prolåse viste os to prototyper. Vi var to medlemmer af bestyrelsen, der til et møde kunne se prototyperne af det hele. Se telefonrørene og sådan. Vi valgte en løsning uden video, dels fordi flere ikke ønskede det og dels fordi det er dyrt at reparere,” forklarer formanden og tilføjer:

“Jeg tror, at det i alt tog 3 ugers tid. De skulle jo op i lejlighederne og opsætte dørtelefonerne. Og de skulle trække nye kabler hele vejen op igennem opgangene. Daniel fra Prolåse forklarede, at beholdt vi de gamle kabler, ville han som sådan stadig godt kunne sætte det nye system op, men skete der brud på dem, ville der være ekstra tillæg på reparationen. Han gav os så et tilbud på at sætte kablerne op i samme ombæring, og det besluttede vi os så for at sige ja til,” fortæller Erdogan Dönmez.

Skulle foreningens behov ændre sig i fremtiden ift., om der er brug for dørtelefoner med video-samtaleanlæg er kablerne nu klar til, at det let kan installeres.

Flere projekter gennemført – og flere undervejs

Selvom AB Søjlegården næsten lige har færdiggjort dørtelefon-projektet, er der allerede gang i næste projekt. Beboerne i forening har været så glade for de digitale låsesystemer, at de har besluttet, at samme systemer skal opsættes på alle bagdøre, så foreningen helt slipper for de klassiske nøgler.

“Vi har allerede lagt ordren og betalt halvdelen. Daniel (red. ejer af Prolåse) er i gang med at købe materialerne, og så skal der en el-installatør med, som han afventer at planlægge med. Men arbejdet burde gå i gang inden længe,” fortæller Erdogan Dönmez.

Men det stopper ikke her, for foreningen har gang i flere projekter for at pleje foreningens bygninger og områder. Sidste år blev man i bestyrelsen enige om, at det nok snart var tid til at få nye cykelstativer, men inden man må gå i gang med dette, skal man søge om og få tilladelse fra kommunen. Bestyrelsen søgte, og den kom kort efter sidste års generalforsamling. Men når man bor i en andelsboligforening, må man ikke bare igangsætte sådan et projekt udenom generalforsamlingen. Bestyrelsen besluttede derfor at vente og fik projektet stemt igennem på dette års generalforsamling.

“Vi kunne godt have sat projektet (red. cykelstativ-projektet) i gang, men vi fik kommunens tilladelse først efter generalforsamlingen, så vi afventede generalforsamlingen efter. Vi kan jo ikke bare tage sådan en beslutning udenom generalforsamlingen. Så vi ventede til i år og tog det op på generalforsamlingen i januar. Og det blev så stemt igennem,” forklarer formanden.

Hertil skal foreningen snart bruge en tømrer, der kan opsætte nye hegn ude i gården – for det gamle rækværk, der er derude i dag, holder ikke meget længere, lyder det. Foreningen har brugt 3byggetilbud.dk til at få kontakt til en smed, der kan opsætte de nye cykelstativer og har tænkt sig at benytte portalen endnu engang til at finde en tømrer, der kan opsætte foreningens nye hegn i fremtiden. For som formanden forklarer, fungerer det bare for dem at bruge portalen.

Har jeres forening et projekt i sigte?

Så kan I ligeledes få hjælp til at finde den rette håndværker til jeres projekt. Måske I er i gang med planlægningen af et altanprojekt eller måske jeres ejendom trænger til nye vinduer og døre?

Her på Andelsportal.dk, der er søsterportal til 3byggetilbud.dk, kan I nemt og hurtigt udfylde en formular – og få kontakt til kyndige firmaer tilknyttet 3byggetilbud.dk inden for kort tid. Beskriv blot jeres projekt, udfyld informationerne og tryk send.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *