Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Ny minister til andelsboligforeningerne

Danmark har fået en ny regering, og på posten som ny boligminister sidder Pernille Rosenkrantz-Theil. Mens regeringen fortsat er i gang med at udforme deres egentlige boligpolitik, kan du læse mere om dét, vi ved om den nye boligpolitik og den nye boligminister.

Vi fik i slut 2022 en ny flertalsregering, og på social- og boligministerposten sidder nu Pernille Rosenkrantz-Theil. Hun afløser derfor Astrid Krag, der i den tidligere regering sad på socialministerposten, og Christian Rabjerg Madsen, der sad på boligministerposten. Christian Rabjerg Madsen nåede kun at sidde på posten som boligminister i syv måneder, da han overtog posten fra Kaare Dybvad Beck i maj 2022. Pernille Rosenkrantz-Theil har stor erfaring i politik – hun sad f.eks. i den tidligere regering på posten som børne- og undervisningsminister.

Fakta om boligministeren

Navn: Pernille Rosenkrantz-Theil

Alder: 45 år

Uddannelse: BA i statskundskab

Medlem af Folketinget siden 1999

Gode ambitioner for boligmarkedet

Den nye regering har endnu ikke fremlagt en egentlig boligpolitik, men sætter i regeringsgrundlaget ord på boligmarkedet. Heri fremlægger regeringen, at den ønsker at skabe bedre muligheder ‘for at bo godt på landet og for at bygge nye ejerboliger i landdistrikterne’.

Regeringen ønsker desuden, at flere kan eje deres egen bolig på et blandet boligmarked:

‘Regeringen ønsker et blandet boligmarked, hvor flere kan eje deres egen bolig, og hvor der er et blandet udbud af ejerboliger, almene boliger, andelsboliger og privat udlejning. Blandede by- og boligområder giver de bedste forudsætninger for den sammenhængskraft, Danmark er karakteriseret ved’.

Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) erklærer sig tilfreds med regeringens ønske om et blandet boligmarked. Formand Hans Erik Lund udtaler: Andelsboligerne er den boligform, som placerer sig prismæssigt mellem lejeboliger og ejerboliger, og dermed muliggør, at en stor gruppe borgere selv kan være medejere af deres bolig. Andelsboligerne er med til at sikre den blandede by, provinsby og landsby’.

Pernille Rosenkrantz-Theil skal trække i arbejdstøjet

Regeringen oplyser desuden i regeringsgrundlaget, at den ‘vil permanentgøre og forbedre statsgarantien for boligkøb i yderområderne, så det ikke er postnummeret, der står i vejen for at få et boliglån’. Hertil er planen, at der i 2024 kommer et nyt vurderingssystem af ejendomme – et vurderingssystem, der på ny fastsætter danske boligejeres boligskattesats. Der mangler dog afklaring på flere ting. For eksempel ved andelsboligejere endnu ikke, hvordan det kommer til at forholde sig med de nye vurderingsregler og så er der et hav af andelsboligejere, der kæmper med de stigende energipriser. Pernille Rosenkrantz-Theil får i rollen som social- og boligminister derfor nok at se til.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *