Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Minister åbner op for tilskud til andelsboligforeninger

Når regeringen åbner op for energitilskuddet den 1. januar 2013, kan landets andelsboligforeninger også søge om økonomisk støtte til foreningsopgaver. Det slår klima-, energi- og bygningsministeren fast.

Tilskudsordninger såsom renoveringspuljen i 2009 og den nuværende boligjobordning har ikke givet boligforeninger, herunder andelsboligforeninger, mulighed for at søge om et økonomisk tilskud til renoveringsprojekter. Til trods for at mange foreninger står over for større renoveringsopgaver i form af udskiftning af vinduer, nyt tag eller facaderenovering.

Men når den kommende energirenoveringspulje træder i kraft i januar 2013 vil andelsboligforeninger også være omfattet af ordningen, der skal fremme energirigtige renoveringer. Sådan lyder det fra klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (B) til ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation.)

Ordningen vil også omfatte andelshavere, og da der er tale om en tilskudsordning, vil der som udgangspunkt ikke være problemer i at udbetale tilskud til en andelsboligforening, der søger på vegne af andelshaverne, lyder det fra ministeren.

Stor betydning

Udmeldingen fra Martin Lidegaard betyder, at mange andelsboligforeninger kan komme i gang med renoveringsprojekter, som de hidtil har udskudt pga. økonomiske udfordringer. Men med et kommende tilskud kan det blive det afgørende element til, at foreningerne får gennemført renoveringsopgaverne. Dertil skal man huske, at store foreningsopgaver også vil skabe arbejdspladser og vækst.

Hos ABF glæder man sig over beslutningen om, at andelsboligforeninger kommer under energipuljen, der træder i kraft, når boligjobordningen med håndværkerfradraget udløber ved udgangen af 2012.

Det betyder, at andelsboligforeningerne også vil få del i tilskudskronerne, og at de foreninger, som har det stramt rent økonomisk, nu også får mulighed for at komme i gang med at lave forbedringer af bygningen, som vil reducere energiforbruget, siger direktør Jan Hansen.

Energipuljen skal løbe i 2013 og 2014, og i alt er én milliard kroner afsat til energirenoveringer.

Update marts 2016:

Andelsboligforeninger, der skal energirenovere deres ejendom kan nu søge om tilskud til energirenovering på Andelsportal.dk. Du kan læse mere om tilskuddet og ansøge her:


Ansøg om tilskud til energirenovering