Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Luk gæster ind med mobilen

De fleste andelsboligforeninger har et dørtelefonanlæg. Det er en god idé, så man kan kontrollere, hvem man lukker ind i sin opgang. En mere og mere anvendt teknik gør det nemmere at lukke besøgende ind i opgangen, hvor man anvender sin mobiltelefon eller computer.

Alle kender de ældre og traditionelle dørtelefonanlæg, hvor besøgende trykker på knappen i gadedøren. Det ringer i lejligheden, hvorfra man lukker sin gæst ind ved at trykke på knappen på anlægget i lejligheden. Et typisk anvendt dørtelefonanlæg i mange andelsboligforeninger.

Men de senere år er en mere og mere eftertragtet teknik vundet frem i foreningerne. En teknik, der både gør det nemmere og mere fleksibelt at lukke besøgende ind i sin opgang. Med en GSM-dørtelefon er det nemlig muligt at lukke personer ind i opgangen uden at være hjemme.

Brug mobilen

Der er tale om en teknik i form af en trådløs dørtelefon, der gør det muligt for ejeren at besvare et opkald fra dørtelefonen, selv om vedkommende ikke er hjemme. Forestil dig altså, at en ven eller postbuddet ringer på din dørtelefon, men at du ikke er hjemme. Så ringer din mobiltelefon, når vedkommende trykker på dørtelefonen. Via mobilen, din fastnettelefon eller din computer kan du besvare opkaldet og lukke din ven eller postbuddet ind i opgangen ved at taste en pinkode.

Du kan altså sidde nede på din stamcafé og lukke folk ind i din opgang, selv om du ikke er hjemme. Det betyder for eksempel, at man kan modtage pakker med posten og få dem leveret, selv om man ikke er hjemme. Derudover kan man med pinkoden lukke sig ind, hvis man har glemt sin nøgle.

Den højteknologiske mobile løsning består af fire dele, herunder en intercomenhed, en elektronisk lås, en GSM-enhed og et SIM-kort til GSM-enheden.

Kobles til mobilen

GSM dørtelefonen er som nævnt trådløs uden kabler og kan installeres alle steder. Man behøver blot en forsyning og et SIM-kort samt en plads til GSM-antennen. Selve dørtelefonen installeres i døråbningen på gaden, hvorfra der er direkte kontakt til din mobil, computer eller fastnettelefon. Du skal altså ikke have installeret en dørtelefon i din lejlighed, som det er tilfældet med ældre dørtelefonanlæg.

En GSM-dørtelefon kræver næsten ingen vedligeholdelse, foreningen skal ikke reparere gamle kabler, anlægget er tyverisikret, anlægget er driftsikkert og hver beboer i lejligheden kan få sit eget telefonnummer.

Et sådan dørtelefonanlæg kan koste omkring 6-10.000 kroner for en opgang med 12 beboere. 
Skal din forening have et nyt dørtelefonanlæg, kan I gratis indsende jeres opgave på Andelsportal.dk, hvorefter I modtager tre tilbud fra vores leverandører.