Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Lånerenten på realkreditlån er den laveste nogensinde

Renteniveauet på realkreditlån har aldrig været så lavt, som det er lige nu. Nordea Kredit åbner i dag op for en serie af realkreditlån med 2 procent i rente over 30 år og i morgen åbner et realkreditlån på 1,5 procent med en løbetid på 20 år.

Tid til omlægning af lån

Både andelsboligforeninger og private boligejere kan nyde godt af den lave rente. De nye lån kan være attraktive for andelsboligforeninger, der på nuværende tidspunkt har lån med en fast rente på 3,00-4,00 % p.a. i rente. Eller andelsboligforeninger, der i øjeblikket har lån med en variabel rente og som ønsker at omlægge lånet, således at de får en fast rente. De nye lån kan også være fordelagtige for andelsboligforeninger, der ønsker at bruge rentebesparelsen til at påbegynde en hel eller delvis afvikling på deres gæld.

Vi oplever en stor interesse for de nye lån, idet de lave enteniveauer skaber nye muligheder for både de andelsboligforeninger der har lån med fast rente og de der har lån med variabel rente.

Forklarer Lasse Andersen, der er erhvervsrådgiver hos Nordea Boligforeninger.

Aktuelle renter:

Nordea Kredits obligation på 2,00% på 30 år åbner den 8. Januar 2015 med en forventet startkurs på 96,50.

Nordea Kredits obligation på 1,50% på 20 år åbner den 9. Januar 2015 med en forventet startkurs på 96,50.

Kontakt bank eller realkreditinstitut

Hvorvidt det er hensigtsmæssigt at omlægge foreningens lån afhænger af flere faktorer, og en individuel vurdering af de forskellige forhold i foreningen er altid en god idé. Hvad der kan være fornuftigt i en forening, kan sagtens være uhensigtsmæssigt i en anden forening. “Det er vores anbefaling, at bestyrelsen tager kontakt til foreningens bank eller realkreditinstitut og får en snak omkring hvorvidt andelsboligforeningen kan få glæde af de lave renter.” udtaler Lasse Andersen fra Nordea Boligforeninger.

Indhent flere tilbud

Ønsker man at omlægge andelsboligforeningens lån, så bør man være opmærksom på, at det ikke kun er renten, som man kan spare penge på. Også bidragssats og låneomkostninger kan være en udgift for foreningen, og derfor kan det i forbindelse med en låneomlægning være en god idé, at man sørger for at indhente tilbud fra mere end en bank.

I andelsboligforeningen er det i øvrigt en god idé, at låneomlægninger bliver prioriteret og eksempelvis bliver et punkt på en kommende generalforsamling. Der kan være mange penge at spare og derfor meget fornuft bag, at man i foreningen prioriterer tid til at se på foreningens gæld og lånetyper.

Læs også “Tid til omlægning af lån: Renten er historisk lav”

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *