Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Tid til omlægning af lån: Renten er historisk lav

Det har aldrig været så billigt at tage et realkreditlån i banken, som det er lige nu. Renter på lån med fast rente er helt nede på 2 procent og det kan mange af landets andelsboligforeninger drage fordel af.

At renten er lav, er måske ikke en nyhed for så mange, men at den er så historisk lav, som den er lige nu, er alligevel noget særligt. Renten på 20- og 30-årige lån er rekordlav, og det kan foreninger, såvel som private boligejere drage fordel af.

Spar 100.000 det første år

Med så gunstige renteforhold er det derfor en rigtig god idé, hvis man som andelsboligforening gennemgår sine lån. Hvilke former for lån har foreningen og kan man spare penge på at omlægge de eksisterende lån? Ligeledes er de gunstige lånemuligheder oplagte, hvis man som forening overvejer at igangsætte et større renoveringsprojekt.

Konkret betyder de nye låneforhold, at en forening, som eksempelvis har et lån på 10 millioner til en fast rente på 3,5 procent og omlægger lånet til et med en rente på 2,5 procent kan opnå store besparelser. En reduktion af renten til 2,5 procent vil nemlig resultere i en besparelse på ca. 100.000 kroner i renteudgifter blot det første år.

Fastrentelån til foreninger

Et fastrente lån har den samme rente i hele lånets løbetid. Flere foreninger vælger at have fastrente lån (fremfor eksempelvis lån med variabel rente), fordi lån med fast rente medvirker til at sikre stabilitet i foreningens drift, så man kan undgå store udsving i boligafgiften. Foreningen får økonomisk sikkerhed, idet at de er sikret mod rentestigninger. Det er nu, der skal omlægges.

Store dele af boligmarkedet har det generelt rigtig godt lige nu, både fordi at der er en stigende optimisme i de danske husholdninger, men også på grund af de historiske lave renter. De lukrative renteforhold kan også komme andelsboligforeningerne til gode, hvis man som forening sørger for at gennemgå sine lån og omlægger det, i de tilfælde eventuelt hvor der er penge at spare.
 
Ønsker I en snak om jeres forenings lån eller foreningens lånemuligheder?
Andelsportal.dk har indgået et samarbejde med Danske Bank, så du hurtigt kan få rådgivning til andelsboligforeningens lån. Tryk her og udfyld kontaktformularen, så vil en foreningsspecialist fra Danske Bank kontakte dig inden for 24 timer i hverdage.