Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Hvordan bliver andelsboliger igen et salgshit?

Andelsboliger har i mange år været en attraktiv og efterspurgt form for boligkøb, især for førstegangskøbere, hvor en andelsbolig har været en fornuftig investering at komme ind på boligmarkedet på.

Sådan forholder det sig ikke i dag. Pludselig kom en økonomisk krise forbi og lammede boligmarkedet på alle tænkelige fronter. Priserne styrtdykkede, nystiftede andelsboligforeninger kom i økonomisk uføre og pludselig var en andelsbolig ikke et lige så varmt emne, som den var inden krisen.

Siden finanskrisens udbrud har vi været vidne til flere insolvente andelsboligforeninger, hvor det har vist sig, at andelshavernes andelsbevis ikke er i nærheden af at være det værd, som de købte det for. Derfor har vi set og fortsat ser retssager med foreninger, der kæmper for deres overlevelse. Sågar har vi set et eksempel på en forening, der ønsker at gå konkurs, fordi det bedst kan betale sig.

Noget kan gøres…

Godt nok bliver de fleste foreninger drevet med en sund økonomi, men skrækeksemplerne har tegnet et generelt dystert billede af andelsboligmarkedet, som blandt andet har resulteret i få handler, lange liggetider og et alt for stort udbud af andelsboliger i forhold til efterspørgslen – især i Københavnsområdet.

Hvordan kan dette billede vendes, og hvordan kommer der igen gang i andelsboligmarkedet? Det er klart, at den økonomiske krise spiller en central rolle, men der findes også andre faktorer til at sætte skub i flere andelshandler.

Først og fremmest skal der en gang for alle ryddes op i de usunde foreninger. Lad de insolvente foreninger gå konkurs, og lad de rentable foreninger overleve. Dermed er der ryddet op, hvilket kunne skabe en tillid til andelsboligmarkedet og genskabe købernes lyst til at investere i en andelsbolig. For kommer man først ind i en økonomisk sund forening, kan det være en god investering og billigere end for eksempel en ejerlejlighed.

Derudover kunne en politisk boligpakke også skubbe andelsboligmarkedet i en positiv retning, hvis man som køber for eksempel fik en kontant rabat/tilskud, når man købte en andelsbolig.

Hvad mener du, der skal og kan gøres for, at andelsboligerne igen bliver et sikkert salgshit?

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentarer

AvatarLis Kirstein Andersen

Når der renses ud og de usunde insolvente foreninger med dårlig økonomi er væk skal blikket rettes mod regeringen som skal påvirkes til lovændring omkring Boligstøtte for pensionister så nuværende Boliglåns støtte på 100% fjernes og den lov som følger Kommunale andelsboliger indføres, det vil gøre at mange som bliver enlige ikke er tvunget til at sælge deres hjem men kan blive i egen bolig
Lis kirstein Andersen

Viser 0 af 1 kommentarer