Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hvem drømmer ikke om en altan?

Flere og flere boligforeninger får sat altaner op, og for mange er det ikke et spørgsmål, om man skal kaste sig ud i projektet, men mere hvornår. Fordelene er nemlig mange.

Vedtagelse:

Et altanprojekt skal stemmes igennem med et flertal i andelsboligforeningens bestyrelse. Herefter er man klar til at indhente tilbud og få et overblik over projektet. Derudover skal kommunen godkende projektet.

Pris:

Prisen på altaner i en boligforening afhænger især af materialevalget og størrelsen. Jo større, jo dyrere bliver de. Til gengæld kan det godt betale sig at investere i større altaner, hvis det er muligt, da de er en sikker investering, og glæden er større ved at bruge dem. Typisk svinger priserne mellem 50.000 kroner og 100.000 kroner inklusiv montering pr. altan.

Materialer:

Der findes en række materialevalg til altaner, men mange vælger i stigende grad de lækre træaltaner med eksempelvis maghonibelægning og hårdttræ, hvilket naturligvis er dyrere end almindelige altaner af aluminium og stål, men de er også det pænere og mere indbydende. Derudover kan man få lamineret glas til siderne.

Finansiering:

Der findes typisk to måder at finansiere et altanprojekt på. Enten har andelsboligforeningen sparet pengene op, eller så må foreningen optage et lån i banken. En opsparing kan selvfølgelig være den bedste løsning, da man undgår risikoen for huslejestigninger i forbindelse med et nyt lån. Typisk bliver lånet uddelt til hver andelshaver, der så skal afdrage altanlånet.

Tidsplan:

Fra at ordren med altanleverandøren er skrevet under, og til at altanerne er hængt op, kan der gå op til ét år. Den relative lange tidshorisont skyldes, at kommunen bruger lang tid på at give en byggetilladelse, og først når den er givet, kan leverandøren bestille materialerne hjem. Én opgang med 10-12 altaner varer ca. én måned at hænge op, og er der tale om flere opgange, kan leverandøren typisk effektivisere arbejdet.

Skal din forening have altaner, kan I gratis indsende opgaven til Andelsportal.dk, hvorefter I modtager tre tilbud.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *