Hvad er reglerne ved BBR? Og hvad med varmecheck?
Der er blevet uddelt varmechecks til husstande med lav indkomst og varmekilder omfattet af ekstraordinære prisstigninger. Rigtige oplysninger i BBR er altafgørende for, at berettigede andelshavere får udbetalt det rigtige beløb. Her kan du læse meget mere om reglerne for BBR og varmechecken.
Hvad er BBR?
Bygnings- og Boligregistret, forkortet BBR, er det sted, du finder informationer om samtlige bygninger og boliger, der er registreret i Danmark. I BBR har du som borger mulighed for at undersøge forskellige detaljer ved en ejendom, som kan være interessant at vide. Det kan eksempelvis være årstallet på opførslen af en ejendom, hvor mange kvadratmeter en ejendom er på, eller hvad en ejendom egentligt anvendes til. Disse informationer findes i BBR under den såkaldte BBR-meddelelse.
Hvad skal man bruge BBR til?
Da BBR indeholder de mest væsentlige informationer om jeres andelsboligforening, er det vigtigt altid at ajourføre foreningen på BBR. Dette betyder, at hvis der kommer væsentlige ændringer indenfor matriklen, skal det registreres. Dette kan eksempelvis være, hvis der bliver anlagt en ekstra bygning, der hører til matriklen, hvis der kommer en ny varmekilde, eller hvis der bliver fjernet nogle relevante kvadratmeter fra ejendommen.
Hvis ansvar er det at opdatere oplysningerne på BBR?
Kommunen står for at opdatere BBR, men det er bestyrelsen af andelsboligforeningen, der skal sørge for, at oplysningerne er korrekte og indberette ændringer. Det vil sige, skifter I varmekilde eller bygger I en tilbygning til ejendommen, skal bestyrelsen sørge for at indberette de ændrede oplysninger på BBR’s hjemmeside. Er oplysningerne ikke korrekte, kan I risikere at få en bøde.
Det er muligt som andelshaver selv at ændre oplysningerne i BBR, f.eks. i forbindelse med skift af varmekilde i dit rækkehus. Her skal du dog få en fuldmagt til at ændre oplysningerne fra bestyrelsen af.
Forkerte oplysninger kan være årsag til manglende varmecheck
I august 2022 modtog mere end 400.000 danske husstande en varmecheck med henblik på økonomisk støtte gennem de koldere måneder, der krævede mere varme i de danske stuer. Disse udbetalinger skete automatisk gennem informationer bundet op på BBR. Mange fik i den forbindelse ikke støtte, grundet forkerte oplysninger på BBR. Dette kunne eksempelvis være fejl i varmekilde, eller fejl i det opgivne antal kvadratmeter på matriklen.
Den 14. marts 2023 genåbner runden for ansøgning om varmecheck nemlig, og dem der gik glip af et beløb kan nu få dette udbetalt. For at kunne modtage en varmecheck skal andelsboligforeningen opfylde to betingelser til varmekilde og indtægt:
- Andelsboligforeningen skal have en varmekilde ifølge BBR pr. d. 1. januar 2022, der er gældende i loven. Dette indebærer naturgas, fjernvarme fra bestemte net, træpiller, gasværksgas, fast brændsel, halm og elektricitet (+1500 kWh i december 2021)
- Andelsboligens samlede indkomst må ikke overstige 706.000 kr. før AM-bidrag. Dette omfatter de personer der d. 1. januar 2022 var registreret i husstanden.
Opfylder din andelsbolig disse kriterier og fik I ikke et bidrag i første omgang, kan I regne med at få tilskud. Fra d. 14. marts 2023 starter genåbninger og er åben i 8 uger frem derefter.
3 kommentarer
Kunne i ikke anbefale at man gik ind på portalen varmecheck.dk og tilmeldte sig nyhedsbrevet så man holdes opdateret med relevant information om varmechecken…
BBR vær obs på at man ikke kan ændre fejl i Kommunens bagudrettet, men fra opdateringsdato. Energistyrelsen acceptere hvis der er fejl jf forkert registrering i BBR jf bekendtgørelsen, men der er ingen grund til panik hvis msn ellers opfylder kravene for varmechecken.
Hej Kent,
Mange tak for dit gode fif og de brugbare informationer. Dem er der helt sikkert andre læsere der har glæde af.
Bedste hilsner
Maria – Andelsportal.dk
Kunne i ikke anbefale at man gik ind på portalen varmecheck.dk og tilmeldte sig nyhedsbrevet så man holdes opdateret med relevant information om varmechecken…
Viser 0 af 3 kommentarer