Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Duegården får i Højesteret lov til at gå konkurs

Andelsboligforeningen Duegården vandt i dag over Nykredit. Da Højesteret slog fast at andelsboligforeningen må gå konkurs.

Der er i dag afsagt dom i en af de mest omtalte konkurssager i en andelsboligforening: Sagen mellem Duegården og Nykredit er blevet afgjort i Højesteret.

Gæld langt større end ejendommens værdi

I 2007, da boligpriserne var på sit højeste blev andelsboligforeningen Duegården stiftet. Kort efter at andelsboligforeningen var stiftet indgik de en swap-aftale med rentetrappe med Nykredit. Da finanskrisen meldte sin ankomst og renteforhold ændrede sig blev andelshavernes boliger usælgelige, og andelsboligforeningens underskud voksede år for år.

Værdien af Duegårdens ejendom er nu langt lavere end størrelsen på deres gæld. Derfor opløste foreningen sig selv og har siden år 2011 kæmpet for at få lov til at begære sig konkurs.

123 får deres månedlige ydelse halveret

Flertallet i Højesteret gav Duegården lov til at gå konkurs, idet man mente at Duegården opfylder betingelser om, at en skyldner skal være insolvent for at blive erklæret konkurs. Dermed blev dommen fra Østre Landsret omstødt og et punktum kan nu sættes i en flere år lang stridighed mellem Duegården og Nykredit.

Nykredit står overfor at miste et trecifret millionbeløb, når Duegården går konkurs og derfor har de kæmpet imod. De har tilgodehavender for omkring en halv milliard i ejendommen, og skal alene i sagsomkostninger betale Duegården 1,5 mio. kroner.

123 andelshavere i Duegården bliver derfor nu lejere og deres månedlige boligafgift halveres. De mister til gengæld det indskud, som de oprindeligt betalte for at blive andelshavere.

Sagen mellem Duegården og Nykredit er blevet fulgt tæt, fordi at andre andelsboligforeninger står i en lignende situation og kæmper med deres realkreditinstitut om at få lov til at gå konkurs. Du kan her læse mere om de andre konkurssager: “Overblik: Her er andelsboligforeningerne med swap-problemer”

Du kan læse om kendelsen på Højesterets hjemmeside.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *