Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Arbejdernes Landsbank

Få bugt med skimmelsvamp

Mange andelsboligforeninger døjer med skimmelsvampe. Selvom skimmelsvampe skader de færreste, så er de alligevel ikke et lækkert bekendtskab. Få her 5 gode råd til hvordan, man håndterer skimmelsvampe i andelsboligforeningen.

5 gode råd til håndtering af skimmelsvamp i andelsboligforeningen:

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvampe er nogle bittesmå svampe, der findes overalt i naturen. De vokser på jord og plantedele og spreder sig ved hjælp af sporer. Skimmelsvamp lugter ofte ubehageligt og ser ikke så flot ud. Det varierer meget, hvor følsomme mennesker er overfor skimmelsvampe, men det er dog kun et fåtal af danskerne, der er allergiske overfor skimmelsvamp.

Som tommelfingerregel anbefales det desuden, at områder i beboelse, som er større end 20×20 cm bør efterses af en fagmand, der kan afdække årsagen til problemet. På loftsrum bør fagmænd inddrages, hvis områderne er større end 2×2 meter. På den måde kan man finde den bedste løsning til at bekæmpe årsagen.

Undgå at tørre tøj indendørs

I mange andelsboligforeninger har man tørrerum og kældre, der kan anvendes til at tørre tøj. Det er meget vigtigt, at man er opmærksom på, at der er god udluftning de steder, hvor tøj tørres indendørs, hvis man vil undgå skimmelsvamp. Er der mulighed for at tørre tøjet udendørs, anbefales det.

Vær opmærksom på manglende udluftning

Hold godt øje med rum, hvor der generel er dårlig udluftning eller høj fugtbelastning. Specielt kælderrum og loftsrum er udsatte. Badeværelser kan også have en høj fugtbelastning, hvilket resulterer i, at skimmelsvampen udvikler sig her først.

Bekæmp kuldebroer

Vær opmærksom på, om der er områder på ejendommens mur med kuldebroer – dvs. områder, der er så kolde, at vand fra varm luft kondenserer og opfugter området. Efterisolering eller tætning er typisk en god løsning til at bekæmpe kuldebroerne.

Reager hurtigt

Det er vigtigt, at man reagerer med det samme, hvis man opdager skimmelsvamp i andels-
boligforeningen. Bestyrelsen bør hurtigst muligt få besked om skimmelsvamp, hvis det er af omfattende karakter, så man kan kontakte den rette fagmand til at udbedre skaden. Bagefter kan man altid undersøge, hvordan udgifterne skal fordeles.

Når skaden er sket…

Har I problemer med skimmelsvamp i andelsboligforeningen, så sørg for at undersøge markedet for produkter og løsninger. I disse år er der kommet en del produkter, som er gode til både at bekæmpe og forebygge skimmelsvamp – hold øje med disse, så I kan finde den løsning, der er bedst for jeres andelsboligforening.

Læs mere om skimmelsvamp i brevkassen her.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *