Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

TIP: Få en energiscreening af andelsboligforeningen

ROCKWOOL tilbyder alle landets andelsboligforeninger gratis vejledning, hvis de overvejer at gå i gang med energirenovering og gerne vil have råd og vejledning om mulighederne for deres ejendom.

Der kan være store besparelser at hente for foreninger, der vælger at energirenovere deres ejendom og forbedre deres energimærker, men det kan være svært at komme i gang.

Det vil de gerne hjælpe landets andelsboligforeninger med hos ROCKWOOL. Derfor tilbyder de en gratis energiberegning og screening af andelsboligforeningens ejendom. ROCKWOOL har udviklet et værktøj til at vurdere mulighederne for energirenovering af andelsboligforeningens ejendom og kommer herefter med et bud på projektets rentabilitet.

Hvordan får vi et energimærke C?

Kristoffer Saunamäki, der er ROCKWOOLs ekspert indenfor energirenovering, står bag værktøjet. Han tager en dialog med andelsboligforeningens bestyrelse og gennemgår muligheder via værktøjet og ser på beregninger for projekterne.

Han har arbejdet med boligforeninger og energioptimering i mange år og har lavet mange energiscreeninger for andelsboligforeningerne.

”Med værktøjet får foreningerne at vide, hvad de forskellige energirenoveringer koster, hvad besparelsen er, og hvad tilbagebetalingstiden er”

Kristoffer Saunamäki, ekspert indenfor energirenovering i Rockwool

Samtidig får andelsboligforeningerne et godt pejlemærke af, hvad energirenoveringerne vil betyde for ejendommens energimærke og mere specifikt, hvad der skal til for at rykke op i energimærkeklassen C.

Årsagen til at mange andelsboligforeninger gerne vil vide, hvad det kræver at få et energimærke C er de regler, der i dag er for vurdering af udlejningsejendomme. For nogle foreninger kan avanceringen til energimærke C betyde en værdistigning af deres ejendom.

Teknisk isolering er et forslag, der går igen

Der er mange fordele ved at energirenovere og derfor er der også mange andelsboligforeninger, der er glade for at benytte værktøjet. Kristoffer Saunamäki fortæller, at værktøjet kan foreslå en bred vifte af energirenoveringer. Alt fra isolering af ydervægge til udskiftning af vinduer. En af de energirenoveringer, som ofte går igen er den tekniske isolering:

”Den tekniske isolering, altså rørisoleringen, den er altid, eller tit og ofte, utilstrækkelig. Eksempelvis kan der være foreninger, hvor der løber fordelingsrør i kælderen, der afgiver en masse varme, fordi de ikke er isoleret. De her fordelingsrør kan også findes på loftet.”

Kristoffer Saunamäki, ekspert indenfor energirenovering i Rockwool

Den gode nyhed er, at teknisk isolering er en af de forbedringer, der har en kort tilbagebetalingstid – der går med andre ord forholdsvis kort tid før energibesparelserne har tjent udgiften til energirenoveringen hjem.

Ønsker I også at få en gratis energiscreening hos Rockwool?

Læs mere om tilbuddet og book en tid her.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *