Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Ejendomsvurderinger er udskudt igen

Det er knas med samkøringen af data, som udsætter de nye boligskatter til 2024. Og andelsboligforeningerne kan tidligst se frem til nye vurderinger engang i 2021, som med stor sandsynlighed først kan tages i brug på generalforsamlinger i 2022. De skulle ellers have været ude tidligere, men skatteminister Morten Bødskov meddelte på et pressemøde i går, at der ikke er tilstrækkeligt nok med tid til at få it-systemerne på plads.

Den oprindelige plan for de nye boligskatter for andelsboligerne hed 2020, men den blev så udskudt af den daværende skatteminister Karsten Lauritzen (V) til 2021. Og i går kunne den nuværende skatteminister Morten Bødskov (S) så også meddele, at han vælger at udsætte ejendomsvurderingerne yderligere. Det betyder, at andelsboligforeningerne tidligst kan se frem til at deres ejendom bliver vurderet engang engang i 2021, mens andre boligejere kan forvente at vurderingen begynder at lande i slutningen af 2020.

Fordobling af valuarvurderinger

Andelsportal.dk har i 1. kvartal af 2019 oplevet en fordobling på efterspørgslen af valuarvurderinger sammenlignet med samme periode sidste år. Vil I også gerne gøre brug af en valuar i jeres forening? Så indhent 3 tilbud på lige her.

Kæmpe mængder af data

Det har førhen været kommunerne som varetog opgaven med at opkræve boligskatter, men det er nu en opgave som staten skal varetage. Det kræver, at alt den dokumentation og data som kommunerne ligger inde med, skal overgå til staten.

Det er data om alt fra vindmøllers placering, jernbanenettet, grunde, bygninger til slagspriser og tidligere skattebetaling. Alt den data skal suges ind i det nye vurderingssystem, og det er her, at der kommer knas i maskineriet. Morten Bødskov måtte derfor som sin forgænger også smide håndklædet i ringen og udsætte datoen for de nye ejendomsvurderinger. Han meddelte derfor i går på et pressemøde i Skatteministeriet at:


En implementering af de ny boligskatteregler i 2021 ikke er mulig. Der er ikke tilstrækkeligt tid til at få it-systemerne på plads.

Morten Bødskov, Skatteminister

800.000 boligejere står til at få penge tilbage

Om andelshaverne kommer til at få flere penge i lommerne er svært at spå om, men mange forventer, at der vil være en stigning i ejendomsværdien. Den offentlige vurdering har nemlig i flere tilfælde være under markedsprisen, fordi den netop har været fast frosset siden Rigsrevisionen indledte deres undersøgelse af de offentlig ejendomsvurderinger tilbage i 2012.
Men ifølge Skatteministeriets egne beregninger har 800.000 boligejere betalt for meget i boligskat siden 2011. De står nu til at skulle have anslået 14 milliarder kroner retur i perioden 2020 til 2022.


Du kan kan læse hele pressemeddelelsen her: Skatteminister klar med eftersyn af akutte it-problemer

Andelsportal.dk følger udviklingen nøje.
Foto: Skatteministeriet

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

Nemlig, helt enig. det kan man simpelt hen ikke byde os.
selvom man bruger privat valuar er der alligevel et efterslæb i vurderingen.
valuarerne er konservative i deres vurdering, så de følger heller ikke med den egentlige stigning.
lige pludselig kommer der så et kæmpe hop opad. fuldstændig åndssvagt.

Det er jo simpelthen katastrofalt, at ejere af andelslejligheder (som ikke bruger valuarvurdering), er stavnsbundet til deres boliger, fordi værdien af deres andelskrone har et gigantisk efterslæb på 10 år, i forhold til det øvrige boligmarked…

Viser 0 af 2 kommentarer