Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Nu er der også stor efterspørgsel på andelsboliger uden for storbyen

Hvis du drømmer om at udleve andelstanken i en af landets andelsboligforeninger, er du langt fra den eneste. Andelsboligerne bliver nemlig solgt langt hurtigere i dag end for blot et par år siden. Og det er ikke kun i storbyerne, at andelsboligerne ryger hurtigt. Tal fra Boliga og Home viser, at andelsboligerne også er særdeles populære uden for hovedstaden.

Flere ønsker at bo i en andelsbolig. Det fremgår, når man ser nærmere på salget af andelsboliger via ejendomsmæglere i hele landet. For som ringe i vandet har efterspørgslen på andelsboligerne nu også spredt sig til flere af kommunerne uden for storbyerne, hvor andelsboligernes liggetid er markant lavere end tidligere. Det betyder med andre ord, at der er større rift om andelsboligerne, som sælges langt hurtigere end før. Vi ser nærmere på statistikkerne.

Efterlysning: Andelsboligsælgere søges

Hos ejendomsmæglerkæden Home oplever man også et fald i salgstider, når de kigger på andelsboligerne uden for storbyerne. I 2014 tog det gennemsnitligt 141 dage at sælge en andelsbolig uden for storbyerne, mens tallet i 2017 var faldet til 112 dage. En udvikling, der fortsatte ind i 2018, hvor andelsboligernes salgstid faldt til blot 82 dage. Jesper Frendrup Guldmann, der arbejder som ejendomsmægler hos Home i Vejle, bekræfter andelsboligernes popularitet.

Andelsboligerne er blevet meget nemmere at sælge end før. Mange flere ønsker at købe en andelsbolig, og derfor er vi hos Home begyndt at efterlyse andelsboligsælgere, hvilket i flere år slet ikke har været en nødvendighed.

Jesper Frendrup Guldmann

Og den erfarne ejendomsmægler har et godt bud, på hvorfor andelsboligen er blevet attraktiv blandt de boligsøgende langt fra storbyen.

“Jeg oplever typisk, at køberne til andelsboligerne i Vejle og omegn er det lidt ældre kundesegment. De, som har solgt en større villa, og nu gerne vil have sig en mindre bolig at passe. Her er andelsboligen en god boform, da man som andelshaver ikke er alene om vedligeholdelsen,“ forklarer Jesper Frendrup Guldmann og fortsætter:

“Samtidig er der også det sociale aspekt i at købe en andelsbolig, hvor der er mulighed for at blive en del af et fællesskab. Det er også klart en af de fordele, som køberne har in mente, når valget falder på en andelsbolig.“

Generel medvind til andelsboligmarkedet

Det er dog ikke kun i landkommunerne, at andelsboligerne har fået medvind i boligstatistikkerne. I storbyerne har boligmarkedet nemlig længe været støvsuget for andelsboliger.

De korte salgstider hænger tæt sammen med, at boligmarkedet generelt har været i vækst de seneste år. Senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager i Home uddyber:

“Det går generelt godt for andelsboligmarkedet, fordi det er gået godt for salget af blandt andet ejerlejligheder og sidenhen også husene. I hovedstaden har vi haft flere år, hvor ejerlejlighederne har solgt som varmt brød og til markant stigende priser. Det betyder, at flere nemmere kan få solgt andelsboligen også.“

Mod-urbaniseringen kommer – flere vælger storbylivet fra

Samtidig understreger han, at man som boligkøber skal huske på, at andelsboligmarkedet i landkommunerne ofte tager andre former end i storbyen:

“Man skal huske, at der er væsentlige forskelle på de to former for andelsboligmarkeder. En andelsbolig i hovedstaden er typisk kendetegnet ved en lejlighed i en etageejendom, hvorimod en andel også ofte er rækkehuse i kommunerne uden for de store byer.“

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentarer

AvatarBente Spur Nilsson

Hej.
Jeg er andelshaver på Bornholm, men der er ikke meget der tyder på at Bornholm er med på jeres landkort.
Vi har ca. 70 – 75 andelsboligforeninger herovre. De fleste er tæt / lav bebyggelse, og antallet er alt fra 3 andele og op til 60.
Det går også ret let at sælge andelsboliger herovre og ganske hurtigt tillige.
Gennemsnitsalderen på andelshaverne er ganske høj, men det er vel naturligt, idet boligydelsen i en andelsbolig passer godt til en folkepension, men spørgsmålet er om det er det der er hensigten med andelsboligerne. Som jeg ser det, bliver andelsboligforeninger blot et alternativ til ældreboliger for de mest selvgående i en tid, og i den tid bliver de ikke vedligeholdt særlig meget fordi håndværkerudgifter er ret høje, og folkepensionen stiger ikke i samme takt som lønninger på arbejdsmarkedet, så……………
Det var blot det jeg ville sige denne gang.
Med venlig hilsen Bente

Viser 0 af 1 kommentarer