Alt hvad I skal vide om ladebokse til boligforeningen

Hybrid- og elbiler er svære at komme uden om. Og der skal komme mange flere af dem på de danske veje fremover. I har måske allerede fået de første forespørgsler fra jeres beboere omkring muligheden for opsætning af ladebokse i foreningen? Måske er der allerede beboere, der har hybrid- eller elbiler. Vi ser nærmere på, hvad der skal til for, at I i andelsboligforeningen kan få ladebokse, og hvordan det fungerer.


Indholdet i denne guide er sponsoreret.

Hvordan kommer man i gang?

Det er et helt nyt område for mange bestyrelser at sætte sig ind i. Og helt naturligt afføder det en lang række spørgsmål. Hvordan fungerer det med elforsyningen? Kan man bruge den, man har? Ejer foreningen selv løsningen? Sørger man selv for administration og opkrævning for el? Og hvad koster det?

Det første skridt er, at få klarlagt, hvilke ønsker og behov, der er i foreningen her og nu, men også fremadrettet. Er I klar til at opsætte færdige ladebokse eller blot gøre klar til at kunne oplade? Hvordan skal strømmen afregnes – er I f.eks. berettiget til refusion fra Skat for el-afgift? Dernæst at undersøge, hvilke operatører der er på markedet, og hvor det bedste match er.

Ladestandere specialiseret til boligforeninger

HomeCharge og Dansk Kabel TV har indgået et unikt samarbejde om en løsning målrettet boligforeninger. HomeCharge, som er en uafhængig dansk aktør med et produkt af høj kvalitet, leverer ladebokse og -standere. Og Dansk Kabel TV, som har 50 års erfaringer med boligforeninger, står for installation og den efterfølgende 24/7-service via deres store montørnetværk. Løsningerne, de kan tilbyde, er enkle og tilpassede den enkelte forenings behov og størrelse.

Hvordan fungerer det?

Der er fuld fleksibilitet i forhold til ejerskab og opsætning af infrastruktur, og hvor stor en involvering foreningen ønsker i den daglige drift og administration. HomeCharge kan håndtere strømafregningen helt eller delvist mellem beboerne og foreningen. På den måde kan I få den løsning, der passer til jer.

Med HomeCharge kan foreningen eje alt, eller den kan vælge at eje ladeinfrastrukturen, og så ejer beboeren selve ladeboksen. Sidstnævnte løsning henvender sig typisk til foreninger med private individuelle parkeringspladser.

 

Fordele ved ladebokse fra Dansk Kabel TV og Homecharge

  • I ejer løsningen
  • Ingen oprettelse, skjulte gebyrer eller bindingsperiode
  • I sætter prisen på el i jeres forening, og der er ikke krav om el-leverandør
  • Beboerne påtvinges ikke udvalgt ladeoperatør med høj elpris eller fastprisabonnement
  • Skalérbar løsning, hvor I nemt og billigt kan udvide i takt med antal el-biler

Hvad med strømforbruget?

I sætter selv prisen på el, og der er ikke krav om el-leverandør. Ladeboksen måler strømforbruget gennem en indbygget strømmåler. Ladestrømmen registreres via en nøglebrik i en Charge Management Platform. Nøglebrikken er unik for den enkelte bruger og sikrer korrekt og individuel strømafregning.

Der kan tegnes et on-site service abonnement med Dansk Kabel TV og deres erfarne montører. Hvis din forening er berettiget til refusion fra Skat for el-afgift, kan denne fratrækkes i foreningens strømpris og gøre det endnu mere attraktivt at lade i foreningen.

Hvad hvis behovet ændrer sig?

Sidst men ikke mindst er det en skalerbar løsning. I kan sætte de bokse op, der er behov for her og nu, og gøre klar til hurtig tilkobling af nye. Der kan tilkobles op til 101 ladebokse på samme forbindelse, der understøttes af dynamisk load-balancing, så man udnytter den tilgængelige strøm bedst muligt.

Ny app samler alt aktivitet ét sted

HomeCharge har i foråret 2021 lanceret en app-løsning, som hedder Monta, der gør det muligt for jeres beboere at betale direkte via appen, samt starte og afslutte opladningen f.eks. fra lejligheden. Derudover giver den et hurtigt overblik over ledige ladestandere – både hjemme i foreningen og når man er på farten.

I det hele er der mange fordele for både beboere og foreningen med den nye app. Foreningen kan selv bestemme, om deres beboere skal betale én pris og deres gæster én anden pris. Og kan også beslutte, at ladestanderne skal være tilgængelige for elbilister uden for foreningen i bestemte tidsrum. Dette giver foreningen en unik mulighed for også at tjene på løsningen.

Vil I høre mere om mulighederne for at få en ladeboks til jeres forening?

Så tøv ikke med at kontakte Dansk Kabel TV. Få flere informationer på deres hjemmeside eller kontakt:

Telefon: 43 32 47 48
Mandag – torsdag: 8:00 – 16:00
Fredag: 8:00 – 15:00

Email: [email protected]

HomeCharge A/S

Teglholmsgade 1
2450 København SV
CVR: 41427442

Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.
Skriv en kommentar