Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Skal jeg udskifte fyret?

Det spørgsmål stiller omkring en halv million danskere sig selv, herunder andelshavere med gas- eller oliefyr som varmekilde. Et nyt univers på Andelsportal.dk’s søsterportal samler det store varmeoverblik og svarer på de typiske spørgsmål boligejere har, hvis fyret skal skiftes.

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvad du som andelshaver skal vælge, hvis fyret skal udskiftes til en ny varmekilde. For flere andelshavere er fyret nemlig fortsat energikilden i hjemmet – og langt fra alle har udsigter til opkobling på fjernvarmenettet. Den knudrede beslutning skal det nye varmekildeunivers: ‘Skift dit fyr’ hjælpe og guide boligejerne godt igennem.  

Hvad er fjernvarmeudsigterne?

Der er fremlagt en politisk plan for udrulning af fjernvarme. Her efter folketingsvalget kan planerne dog risikere at blive ændret, så derfor anbefaler vi altid, at du som andelshaver kontakter din kommune for at høre mere om de konkrete planer i dit område. 

De politiske fjernvarmeplaner (Danmark kan mere II) 

Forrige
Næste

Slut 2022

Har du gas- eller oliefyr får du et brev med klar besked om, hvorvidt du kan få fjernvarme eller skal finde en anden varmekilde.

2023-2028

Fjernvarme udrulles i de planlagte områder. Det forventes at kun 30-50 procent af husstandene med olie- og gasfyr vil blive tilbudt fjernvarme.

2028

Regeringens ambition er, at de sidste fjernvarmeprojekter er afsluttet.

2030

Al gas i Danmark skal være grønt i 2030.

2035

Det er slut med gas som opvarmningsform i de danske boliger.

Hvad skal jeg vælge?

I det nye varmekildeunivers sammenlignes fordele, ulemper, priser og besparelser på jordvarme, luft-vand varmepumpen og fjernvarme. Er I flere i andelsboligforeningen, der skal udskifte fyret, kan I med fordel gå sammen og vende løsningerne, samt involvere bestyrelsen i processen. 

Fjernvarme

Investering: 23.000 kr.*
Besparelse: 48.300 kr./år*

Luft-vandvarmepumpe

Investering: 97.000 kr.*
Besparelse: 31.200 kr./år*

Jordvarme

Investering: 130.000 kr.*
Besparelse: 34.300 kr./år*

*Priser og besparelser er regnet ud fra en helårsbolig på 135 m2 med naturgas og et varmeforbrug på 2.151 m3/år. Priserne skifter dagligt. Dette eksempel er fra oktober 2022.


Attraktive lån og uforpligtende tilbud

Det nye varmekildeunivers er udarbejdet i samarbejde med Danske Bank. Her samler vi derfor også informationer om attraktive lån til energiforbedringer, laver prisberegningerne og guider dig videre til mødet med en fagmand, du kan tage med på råd, hvis du overvejer en ny varmekilde.

Vil du vide mere om udskiftning af fyr?

Find inspiration, viden og stil spørgsmål i det nye varmekildeunivers på Energihjem.dk.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *