Derfor er en elevator til andelsboligforeningen ikke besværlig
Det er en stor fordel i mange andelsboligforeninger at have en elevator tilknyttet – det kan være en hurtig vej ned for beboerne på de øverste etager eller en hurtig vej op til en tagterrasse for de nederste. Uanset hvad er en elevator med til at øge værdien i ejendommen og livskvaliteten for beboerne. Læs med her og hør, hvorfor elevatorer er det nye sort i andelsboligforeninger og i virkeligheden slet ikke er så besværlige at få etableret.

Det er nemmere end man tror
Elevatorer er ofte noget man forbinder med kontorbygninger eller hoteller, men det kan være en relativt nem proces at få etableret en elevator i sin ejendom. Den mest krævende del for andelsboligforeningen er beslutningsprocessen og forarbejdet op til aftalen.”Op til at man laver en aftale, er det vigtigt at gøre forarbejdet rigtig grundigt. Finde ud af hvordan man får fordelt økonomien, og få fat i en administrator, der kan hjælpe. Og vi stiller også gerne op – også selvom vi ikke har nogen aftale, og forklarer hele processen – hvordan man kommer igennem den fra start til slut,” siger Ulrik Knudsen, marketingchef i altan.dk, og fortsætter:
Det er altid en god ide at starte med en besigtigelse og få et tilbud – så er der noget mere konkret at sætte sig ind i. Det er i virkeligheden størstedelen af arbejdet, der ligger forud for at kontrakten bliver underskrevet – derefter er der få ting, som andelsboligforeningen skal tage højde for.
Ulrik Knudsen










En totalløsning giver tryghed
Det kan skabe utryghed i andelsboligforeningen at spille på flere heste i forbindelse med et større projekt. Derfor kan det være en fordel at få et stort projekt behandlet som en totalløsning, hvor en virksomhed varetager alle aspekter af opgaven.
Der er mange fejlagtige indtryk af det at få lavet elevatorer i andelsboligforeninger. Flere kan være bange for, at det er et projekt som man kommer til at stå alene med. Det er dog en nem proces for andelsboligforeningen, når de først er kommet i kontakt med et firma, der varetager alle aspekter af opsætningen både ansøgningsarbejdet, tegnearbejdet, projekteringsarbejdet, byggearbejdet og det tekniske installationsarbejde – det er i virkeligheden ikke sværere for foreningen end at få opsat altaner.
Ulrik Knudsen
Vidste du?
At i en måling foretaget af analysebureauret Yougov, for Politiken, svarer hele 75% af de adspurgte, at elevator vil være det vigtigste for dem hvis de skal blive boende i deres alderdom? Samtidig svarer 52% at de tror det vil være en stor eller meget stor udfordring, at planlægge og gennemføre et elevatorprojekt. I Altan.dk er en af vores vigtigste opgaver at fungere som din forenings samarbejdspartner og tage hånd om alt, fra besigtigelse til installation.
Overvej en ekstern rådgiver på projektet
I de indledende dele af projektet, kan det være en fordel for andelsboligforeningen at have tilknyttet en rådgiver til de juridiske dele af projektet:
”Til rådgivning og de juridiske dele vil andelsboligforeningen ofte have en interesse i at have en administrator eller en rådgiver på, som er andelsboligforeningens professionelle, som vi kan arbejde sammen med. Det er naturligvis op til andelsboligforeningen selv,” fortæller Ulrik Knudsen.
En højere andelskrone
Selvom det umiddelbart kan virke som en omkostningstung affære at skulle have monteret elevator i sin andelsboligforening, så kan det give flere fordele rent økonomisk.
”Flere forestiller sig, at en elevator i ejendommen kun skaber værdi for de beboere, der bor på de øverste etager, men det er ikke tilfældet, for de andele der ligger i den nederste del af andelsboligforeningen, vil også opleve en forhøjet andelskrone. Flere ejendomme har eksempelvis et loftrum, eller en tagterrasse som vil blive lettere tilgængelige. Når det er sagt, er økonomien naturligvis noget der skal drøftes internt i andelsboligforeningen,” slutter Ulrik Knudsen.
[su_spacer size=”15″]
Hvis I vil vide mere om elevatorer og tage en uforpligtende snak om foreningens muligheder, kan I kontakte Altan.dk på telefon 70 70 20 18. I kan også læse mere om hele processen på Altan.dk’s hjemmeside.
2 kommentarer
Til jer der har fået. Betaler man det samme alle sammen. Eller betaler man mere jo højre man bor? Hvordan fordeler man det. Så alle er glade.? Hilsen frank
Hej Frank
Tak for din kommentar. Andelsboligforeninger finansierer typisk et elevatorprojekt med baggrund i ejendommens samlede økonomi. Enten med opsparede midler, ved fælleslån eller i forbindelse med låneomlægninger – eller i en kombination. Læs mere om dette i vores guide her: https://www.andelsportal.dk/guides/elevator-i-andelsboligforeningen/
Du er altid velkommen til at kontakte vores branchepartner Altan.dk direkte, hvis du ønsker konkret rådgivning: kontakt@altan.dk
De bedste hilser
/Nynne – Andelsportal.dk
Viser 0 af 2 kommentarer