Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Unge køber andelsboliger

Unge køber andelsboliger i København

I København er andelsboliger et hit blandt unge. Men i det øvrige land er det ældre, som foretrækker andelsboligen. Det er unge familier med arbejde, børn og forholdsvis gode indtægter, som køber andelsbolig i København. Men i den øvrige del af landet, er det nærmest lige modsat. Her er det ældre familier på 60 år eller mere endnu, med mere beskedne indkomster i husstanden, som er de mest ivrige købere af andelsboliger.

»Så der er en kæmpe forskel på dem, der bor i andelsbolig i København og resten af landet,« siger administrerende direktør i Kuben, Henrik Enegaard Skaanderup.

Kuben har netop udarbejdet en større analyse af, hvem der køber andelsboliger, som bygger på svar fra 700 familier, der har købt andelsboliger hos Kuben siden 2002.

»Det er pludselig blevet “in” at flytte i andelsbolig. Der er også mange spændende nye byggeprojekter for tiden i København som appellerer til unge familier,« siger Henrik Enegaard Skaanderup.

Køberne af andelslejligheder i København har forholdsvis pæne indtægter. 42 procent tjener mere end 400.000 kroner, og 17 procent over 600.000 kroner om året.
De fleste har tidligere boet i en ejerbolig også i København, og på et spørgsmål om, hvorfor de købte en andelsbolig, oplyser et klart flertal, at de gerne ville bo i denne boligtype. Kun en lille andel angiver, at de ikke har råd til at købe en ejerbolig i den ønskede størrelse, eller at de ikke kunne leje en bolig til en rimelig husleje.

Hvor københavnere især flytter til en ny andelsbolig, fordi den tidligere bolig var for lille, er det lige omvendt i den øvrige del af landet. Her er det ældre mennesker, som flytter til andelsboligen fordi deres gamle bolig er blevet for stor, fremgår det af undersøgelsen.

Hvem køber andelsbolig i Storkøbenhavn?


57 procent er under 50 år. Kun 18 procent er over 60 år.

16 procent har hjemmeboende børn. Det er typisk familier med mere end 300.000 kroner i husstandsindkomst.

61 procent kommer fra en ejerbolig. 24 procent kommer fra en lejelejlighed.

75 procent fik ikke professionel rådgivning før de skrev under. 71 procent havde ikke hjælp til at beregne økonomi m.v.

Hyppigste årsag til at flytte i andelsbolig er nyt job eller ønske om at få en moderne bolig.

Kilder: Berlingske Tidende og »Andelsboligkøberen 2004«, udarbejdet af Kuben.