Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Udhængt firma blev dybt berørt

Boligadministratorerne blev tirsdag den 15. september hængt ud som skurke i DR Kontant, og det påvirkede både medarbejdere og virksomhed.

Firmaet Boligadministratorerne har stiftet mange andelsboligforeninger. Derfor mener de naturligvis selv, at de har nogle veludviklede kompetencer på feltet, men det var ikke sådan, DR Kontant valgte at fremstille Boligadministratorerne i det program, der blev sendt den 15. september.

Sammen med valuarfirmaet Ejval og rådgiver Torben Rasmussen, som også er medejer af Boligadministratorerne, blev de hængt ud som et trekløver, der forførte lejere til at stifte andelsboligforeninger på baggrund af opskruede valuarvurderinger. Allerede inden programmet blev sendt havde Ole Ostenfeld, der er direktør i Boligadministratorerne, derfor sine bange anelser.

Iscenesat underholdning- På den ene side havde jeg en indre ro baseret på en viden om, at vi agerer redeligt og troværdigt inden for lovens rammer og i overensstemmelse med praksis i branchen, siger Ole Ostenfeld, inden han kommer til den mindre sjove del.

– På den anden side forekommer DR Kontant at have udviklet sig til et iscenesat underholdnings-show, hvor der på forhånd er udråbt nogle skurke og en forurettet – og så fortaber sagen og facts sig i “underholdningen”, hvor man kan frygte det værste, og det er en fattig trøst, at det er andre, der bliver udråbt som hovedskurke, siger Ole Ostenfeld til Andelsportal.dk.

Hængt ud som skurk

Efter programmet var der ingen tvivl om, hvem DR Kontant og en række beboere i Ringertoften så som hovedskurke. Det var boligadministratorerne. Men alligevel var de ifølge Ole Ostenfeld ikke dem selv, de havde mest ondt af.

– Vi er som virksomhed og mennesker dybt berørt af, når der direkte eller indirekte rejses kritik af os – også selv om det er en urimelig og fejlbehæftet kritik. Men det vi har det allerværst med er, at DR Kontant oven i en verdensomspændende finanskrise, der er negativ for alle boligejere – også andelshavere – nu skaber en ekstra usikkerhed blandt alle andelshavere med valuar-vurderinger – uanset hvem, der er administrator, siger Ole Ostenfeld til Andelsportal.dk.

I den seneste udsendelse af DR Kontant kom studievært Kåre Quist dog med en berigtigelse. DR Kontant måtte beklage, at de havde påstået, at Boligadministratorerne tjente cirka syv millioner kroner på stiftelsen af andelsboligforeningen Ringertoften. Det korrekte beløb for Boligadministratorerne og rådgiver Torben Rasmussen tilsammen er 684.750 kroner eksklusiv moms.