Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Tilskud til vandmålere i lejligheder

Flere andelsboligforeninger og deres beboere oplever det som en fordel med individuelle vandmålere i deres lejligheder. Det viser erfaringerne fra Københavns Energi (KE), som har ydet tilskud til boligforeninger siden 2000.

Tina Hjøllund fra KE oplyser, at det fortsat er muligt at søge tilskud frem til 2010, og at det er muligt at modtage op til 1.000 kr. pr. lejlighed. Spørgsmålet skal om tilskud skal vendes på et bestyrelsesmøde eller en generalforsamling.

Vi oplever, at andelsboligforeninger i flere tilfælde vælger at opsætte vandmålere i alle lejligheder, når de er i gang med at renovere bygningens rørsystem eller faldstamme, siger Tina Hjøllund, leder af Forbrugsrådgivningen, KE. Incitamentet for at gøre det, er muligheden for opnå oplagte økonomiske besparelser, og ikke mindst at være med til at spare på grundvandet og skåne miljøet.

Det er vigtigt at nævne, at alle nyere boligejendomme og bygninger som har gennemgået en større renovering, har gjort plads til at vandmålere forholdsvis nemt kan opsættes af en vvs installatør. En forudsætning for at opnå tilskud er at der opsættes vandmålere på både koldt og varmt rør. Desuden skal spørgsmålet om at søge tilskud vendes på en generalforsamling eller et bestyrelsesmøde. Og der skal indhentes et tilbud fra et vvs-firma.

KE og Andelsportalen opfordrer alle andelsboligforeninger til at ansøger om tilskud til målere, hvilket kan ske hele året.

Læs mere om tilskud til vandmålere fra KE hér