Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Tættere på tilladelse til videoovervågning

Et nyt lovforslag giver kommunerne tilladelse til at bestemme, hvor i de danske byer, der skal videoovervåges.

Et nyt lovforslag vil tillade, at boligforeninger sætter videoovervågning op med kommunens tilladelse. Kommunen og politiet giver de endelige tilladelser. Det skriver jp.dk.

I England er der stort set videoovervågning overalt. Det skaber tryghed for borgerne og forhindrer og opklarer en hel del kriminalitet. Til gengæld er det et skridt nærmere et overvågningssamfund, og kritikere mener, at den omfattende overvågning er en overskridelse af privatsfæren.

Nu kan den diskussion være på vej til Danmark. Regeringen kom nemlig midt i januar med et lovforslag, som skal give kommunerne tilladelse til at opsætte videoovervågning ved boligforeninger, fodboldstadions og andre udsatte områder.

– Jeg tror på, at det vil skabe mere tryghed for borgerne, at der bliver holdt øje med, hvad der sker på eksempelvis gågaden eller på større torve. Og jeg ved, at det giver politiet bedre mulighed for at opklare forbrydelser, siger justitsminister Brian Mikkelsen (K) til jp.dk.

Politiet skal rådgiveHvis lovforslaget bliver vedtaget, så får kommunerne selv lov til at bestemme, hvor de vil sætte kameraerne op, efter de vel at mærke har diskuteret det med den lokale politidirektør.

– Men det er alene et spørgsmål om, at politiet måske kan rådgive om, hvor det er bedst at opsætte kameraet. Kommunerne bestemmer selv, siger Brian Mikkelsen til jp.dk.

Efter de nuværende regler er det politiet, der bestemmer, hvor og hvornår, der skal sættes kameraer op i byerne.