Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Stor prisstigning på andelsboliger

Stor efterspørgsel på andelsboliger har gennem det seneste år medført, at prisen er steget med 37 pct., viser tal fra Nybolig

Andelsboliger har gennem det seneste år været så populært et alternativ til ejerlejligheder, i specielt København og Århus, at den gennemsnitlige pris på andelsboligbeviser er steget med 37 pct., viser tal fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Prisen for et andelsboligbevis er fra 1. kvartal 2007 til 1. kvartal i år således steget fra et gennemsnit på 425.000 kr. til nu 582.000 kr.

Efterspørgslen efter andelsboliger i eksempelvis København, hvor langt den største del af andelsboligerne ligger, har været meget stor. Antallet af solgte andelsboliger i hovedstaden er inden for det seneste år steget med 146 pct. Én af årsagerne til den storeefterspørgsel er, at for mange unge købere, har det prismæssigt nærmest været umuligt at komme i nærheden af en ejerlejlighed i København og Århus.

Det har fået dem til at rette blikket mod andelsboliger, der for manges vedkommende er attraktive bl.a. på grund af deres centrale beliggenhed.

Prisen på andelslejligheder er ved at toppe

“Interessen er fortsat meget stor, men modsat kan vi også konstatere, at priserne på andelsboliger sandsynligvis har nået et foreløbigt højdepunkt, da prisstigningerne i de første tre måneder i år er fladet ud,” siger kommunikationschef Eva Nørgaard Petersen, Nybolig.

En anden årsag til den markante prisstigning på andelsboliger er, at især mange ældre, på vej til at nyde den 3. alder, efterspørger de større andelslejligheder eller en af de mange nyopførte andelsboliger, der hovedsageligt findes i andelsboligfællesskaber i og omkring købstæderne.
“De ældre kommer ofte med en stor friværdi, men ønsker ikke at binde hele opsparingen i en ny ejerbolig. Med andelsboligen får de noget der er nyt, nemt og bekvemt. Der er ofte et socialt fællesskab via andelsboligforeningen, hvor vedligeholdelse og havepasning er begrænset til et minimum, der levner plads til fritidsinteresser som rejser og golf,” fortæller Eva Nørgaard Petersen.
Andelsportal.dk har talt med Nybolig, som fortæller, at tallene fra analysen kommer fra ejendomskædens egne salg, men vi mener, at tendensen er retvisende, selvom ikke alle salg er med. Rent faktisk arbejder Andelsportal.dk meden analyse for hele markedet, som forventes offentliggjort i juni måned.