Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Stor ejendomsmæglerkæde: Glem alt om drømmeprisen

I det nuværende andels- og boligmarked er tiderne ikke til høje udbudspriser og drømmescenarier fra sælgers side. Efterspørgslen er ganske enkelt ikke til for høje boligpriser, og ønsker man at sælge sin andelsbolig, skal man sætte en skarp pris fra begyndelsen.

I det nuværende andels- og boligmarked er tiderne ikke til høje udbudspriser og drømmescenarier fra sælgers side. Efterspørgslen er ganske enkelt ikke til for høje boligpriser, og ønsker man at sælge sin andelsbolig, skal man sætte en skarp pris fra begyndelsen.

Går man med planer om at sætte sin andelsbolig til salg, skal man holde fødderne plantet på jorden. Selv om det kan være svært at acceptere, at man eventuelt ikke kan få den pris hjem, som man har givet for boligen, må man indstille sig på en lavere udbudspris og angribe boligsalget med en form for realisme.

Store risicis ved for høj udbudspris

Det hele skyldes den økonomiske krise, der har sat en stopper for skyhøje udbudspriser og generelt sænket boligpriserne. Som sælger er dette vigtigt at forstå, ellers kan skaden blive stor.

Tiden er ikke til et drømmescenarie i forhold til udbudsprisen. Rammer man ikke en skarp pris fra starten, kommer man med stor sandsynlighed til at bøde for det. Rammer man ikke prisen og skal nedjustere, risikerer man at sætte sig ud af markedet, og så kan det være svært at komme tilbage med en bolig, der har en lang liggetid. Derfor forsøger vi at rådgive sælgerne, men nogle står fast, og vi kan ikke diktere, hvad prisen skal være, siger Mads Ellegaard, kommunikationschef hos Home, til Andelsportal.dk.

Flere rammer den rigtige pris

Selv om, der fortsat kan handles om priserne på andelsboliger, bliver flere og flere sælgere bedre til at ramme den rigtige pris, og dermed bliver der mindre at forhandle om.
Prognoserne for 2012 lyder generelt på et mindre prisfald på under én procent. Det begrunder man blandt andet med de gunstige renteforhold, der gør det billigt at træde ind på boligmarkedet. Men er man sælger, skal man bevare benene på jorden.

Et boligmarked i bedring

Som sælger skal man ikke tro, at man kan skrue prisen op, fordi boligmarkedet måske er i bedring. Men der er en bedre mavefornemmelse nu end i 2011, da vi kan se, at boligsalget går fremad. Dermed ikke sagt, at salget nu eksploderer, da vi kommer fra et lavt niveau. Især i Københavnsområdet sker der en positiv udvikling i forhold til salget af boliger, siger Mads Ellegaard fra Home.

Skal man sælge sin andelsbolig, kan det altså umiddelbart være en god idé at overveje, om markedet kan tåle andelens maksimalpris.