Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Stor andelsboligforening under Finansiel Stabilitet

Andelsboligforeningen AB Jæger på Nørrebro er blevet kunde hos statens bankafviklingsselskab Finansiel Stabilitet, efter at foreningens renteudgifter blev for store.

Den ligger på en af de mest attraktive adresser på Nørrebro. Andelsboligforeningen AB Jæger i Jægerborgsgade i København. Alligevel har foreningen den seneste tid kæmpet med økonomien men uden det store held, og er i første omgang endt hos statens bankafviklingsselskab Finansiel Stabilitet, der blandt andet tager sig af økonomisk usunde banker.

Nu er AB Jæger landet hos afviklingsselskabet, efter at Sparekassen Sjælland har taget, hvad man ville have blandt Max Banks storkunder. Men bankens største kunde kunne ikke holde sig inden for sparekassens kerneområde, hvorefter AB Jæger er endt hos Finansiel Stabilitet.

Forventet udvikling

I første omgang havde Finansiel Stabilitet meddelt, at man ikke ønskede at optage flere private kunder, efter at Roskilde Bank krakkede. Men efter flere ugers forhandlinger endte det med, at AB Jæger måtte stemple ind hos afviklingsselskabet.

Vi har fået standardbrevet om, at vi er landet i Finansiel Stabilitet. Det havde vi nok også næsten forventet – vi er en meget stor kunde, der ligger uden for sparekassens markedssegment, siger administrator for andelsboligforening AB Jæger og selv tidligere bankmand Lars Jensen til FinansWatch og fortsætter: 

Vi har talt med Finansiel Stabilitet, og skal have arrangeret et møde med dem om tingene i løbet af nogle få dage. Og så har vi indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 9. november. Så må vi jo se, hvordan tingene spænder af.

AB Jæger forventer, at en ny bank vil overtage dem, blandt andet fordi at foreningens egenkapitalprocent er på 47 procent, og foreningen råder samtidig over ejendomme, der er vurderet til 550 millioner kroner. Det giver AB Jæger en belåningsprocent på 52 procent.

Finansiel Stabilitet blev stiftet oktober 2008 som følge af den økonomiske krise. Aftalen er mellem den danske stat og den finansielle sektor. Afviklingsselskabet har overtaget nødlidende banker såsom Roskilde Bank, Fionia Bank, ebh bank og Løkken Sparekasse.